top of page

UFC analyse: Francis Ngannou vs Ciryl Gane
Smeller det ikke nå, så smeller det aldri! I helgen møtes to kruttfylte kanoner uten like. Den ene med ekstrem kraft og den andre mer ekstrem teknikk. Spørsmålet er hvem kommer seirende ut?


En kamp jeg har gleder meg lenge til er nettopp helgens kamp mellom Francis Ngannou og Ciryl Gane. Det er umulig å ikke like kraftpluggen fra Kamarun som knocket ut alt både med og uten puls! Det er sjeldent jeg har sett noen med mer slagkraft enn nettopp Francis Ngannou. Gang etter gang har jeg (og veldig mange andre tenkt) nå kan han vel ikke vinne på rå kraft nok en gang. Likevel går han ut og knocker ut den ene etter den andre. Ref knockouten han hadde på Alistar Overeem har jeg aldri sett maken til. Klokkerent treff både godt teknisk og hinsides kraft. Det er utrolig at Overeem ikke må spise resten av middagene sine med sugerør etter den episoden.


Er to kraftplugger oppskriften til en god kamp?

Ikke nødvendigvis. Jeg husker jeg sa det samme når Francis Ngannou skulle møte Derrick Lewis. Jeg og resten av verden tenkte aldri at den kampen ville gå halvparten av tiden engang. Likevel måtte jeg ringe internettleverandøren min og spørre om internett hadde fryst, for det var den treigeste og mest kjedelig kampen jeg har sett på lenge. Det skjedde nøyaktig like mye som på Grorud eldresenter etter 23:00.


Men denne kampen blir vel annerledes?

Jeg både tror og håper virkelig det. Jeg tror den første runden fort kan bli litt hvor begge fightere vil føle og teste ut hverandre. Årsaken til at dette ikke blir en kjedelig kamp kan vi takke Ciryl Gane for. Han kommer før eller siden til å plukke Francus Ngannou med teknikken sin dersom det blir for lite action. Det tror jeg ikke Francis akseptere i lengden, og derfor kommer han enten til å bli så passiv at han blir plukket mer og mer, eller så kommer han til å fyre av noen bomber. Da er resultatet enten at han treffer, eller at Gane klarer å kontre med noe smart. Uansett er jeg sikker på at denne kampen blir mer spennende enn Ngannou vs Lewis. (som om det skal så mye til)


Så milliondollar-spørmålet (som jeg aldri tar feil på). Hvem vinner?

Denne gangen er det nærmest umulig å si hvem som vinner. Alt kommer an på hvilken Francis Ngannou som stiller opp. Er det den passive Francis vi så mot Lewis, eller er det dyret Francis som knocker ut alt som står på to bein. Det er vanskelig å finne svakheter med Ciryl Gane, men er det en ting som kan være en svakhet er det å få slegga til Ngannou i trynet. Det er ingen som klarer å motstå det. Spørsmålet er også hvor motivert er Ngannou for denne kampen? Han har indikert at det muligens ikke blir noe mer UFC etter denne kampen. Da er det vanskelig å se hvor motivasjonen skal komme fra. Som de fleste vet handler MMA på toppnivå minst like mye (om ikke mer) om psyken i forhold til hva slags ferdigheter man har. En umotivert fighter som møter motstand under en kamp er null verdt. Men et motivert beist som Ngannou pløyer igjennom hva som helst. En ting er sikkert. Dette blir en kamp det er verdt å få med seg!

Recent Posts
bottom of page