top of page

Ja Jake Paul vant forjent, her er hvorfor:
Som alltid er meningene mange, særlig når det kommer til boksing. Vi har de siste årene hatt mange merkelige boksekamper hvor MMA verden har blandet seg inn i bokseverden (ja det er to forskjellige verdener). Den siste store snakkisen av en kamp klarte faktisk to ukjente verdener å blande seg inn, nemlig MMA og Youtube.


Meningene rundt hvem som vant kveldens kamp mellom Jake Paul og Tyron Woodley er mange. Påstander om at Woodley gjorde dette for pengene, kampen var fiksa osv osv... Men sannheten er at jeg tviler på om noen av disse påstandene stemmer. Woodley hadde alt å tape da han fortsatt ønsker en karriere i kampsport. Det er ikke som Ben Askren som ga faen for lengst.


Jeg er absolutt en av dem som ikke har hatt noe til overs for Paul brødrene. Jeg liker ikke personligheten eller noen av tingene dem gjør. Likevel må jeg krype til korset etter å ha sett både Logan Paul sin kamp mot Mayweather og nå Jake Paul sin kamp mot Woodley. Det er ingen tvil om at disse brødrene har tatt boksing veldig seriøst. Jeg var svært skeptisk i starten av dems karriere da det tekniske virkelig ikke så bra ut. Dem skrøyt seg selv opp i skyene etter å ha knocket ut andre youtube-stjerner og annet ræl som ikke har noe i en boksering å gjøre. Men, og her er det et stor men....brødrene har virkelig vist fremgang i både teknikk og bokseforståelse. Ja dem leier riktig nok inn noen av verdens beste boksetrenere, men dette er nok et bevis på at dem tar boksingen seriøst. Misforstå meg rett, verken Logan eller Jake Paul er i nærheten av top 50 proffboksere når det kommer til teknikk og ferdigheter, men dem imponerer stadig mer og mer. Fotarbeidet er over gjennomsnittet av en nystartet bokser som har holdt på i under tre år, og forståelsen i ringen er faktisk ikke far off. Ja det mangler mye både på det offensive og det defensive, men får å være ferske amatører har dem faktisk tatt et godt steg fremover det siste året.


Var Woodley egentlig en god motstander?

Mange sa ja før kampen, enda flere sa nei etter kampen. Woodley har en lang og imponerende karriere bak seg i MMA verden. Dessverre ble dette nok et bevis på at MMA og boksing er to helt forskjellige sporter. Det at Woodley har en bakgrunn fra bryting ble virkelig visualisert i denne kampen. Det gjorde han mildt sagt ingen tjeneste. Fotbevegelsene hans var mildt sagt dårlige. Han bøyde seg så langt ned at rumpa hans nesten traff bakken hver gang han skulle gå fremover. Dette ødelegger mye god teknikk og kraft i slagene. Slitsomt er det også hver gang man må dukke unna et slag og komme seg bakover. Fotbevegelsene hans bar mye preg av at hælen var planta i bakken. Til tross for at ingen av bokserne hadde spesielt imponerende fotarbeid fikk Woodley sin slappe teknikk til å se ut som Jake Paul hadde trent boksing vesentlig lenger. (Noe som fair enough er sannheten også).


Artikkelen fortsetter under bildet
(Man skal ikke se slik ut som Woodley gjør her når man stormer fremover)Når det kommer til selve kampen er det en ting som man kan si negativt som faktisk Woodley også har rett i. Alle tre dommerne er amatører og har knapt dømt en boksekamp før. Dette er ikke helt bra i en hovedkamp hvor såpass mange ser på. Likevel burde Woodley klaget på dette før kampen, ikke etterpå. Jeg antar han var stålsikker på at han skulle knocke ut Jake Paul, men slik ble det nå ikke.Men nærme knockout var det

Til tross for en meget tam start av Woodley begynte det virkelig å sitte i runde fire. Han traff Paul med flere gode slag hvor et av dem sendte han inn i tauet. Hadde Woodley hatt bedre teknikk i flere av de slagene både før og etter Paul traff tauet har jeg troa på at kampen kunne endt helt annerledes. Her skinner nok en gang viktigheten med å forstå forskjellen på god bokseteknikk og god striking. Det var flere gode slag etter hendelsen alle snakker om også, og jeg tipper faktisk over til å gi Woodley en 10-8 i denne runden. Ikke fordi det ville vært en 10-8 runde i en god profesjonell boksekamp, men i denne kampen var runden så stor og dominerende i forhold til de andre rundene at den fortjente det.Så hvordan endte egentlig denne kampen?

Uansett hvor surt det er å si det så var det riktig mann som gikk av med seieren. I en skikkelig boksekamp med skikkelige dommere er jeg ganske sikker på at resultatet hadde blitt det samme. Ingen av "bokserne" er i nærheten av et ekte profesjonelt boksenivå rent teknisk, men Jake Paul får det til å se ut som han er nærmere det nivået enn hva Woodley er. Personlig hadde jeg Woodley seirende i runde 4,5 og 6, med Jake Paul seirende ut av resterende runder. Med 4. runde 10-8 ble scoren totalt 76-75 (i favør Paul) og da var jeg så snill mot Woodley som en MMA-fan kan være. Snillere kan man knapt bli, og seieren gikk fortsatt til Jake Paul.


Det skal på ingen måte sies at det var en overlegen seier til Jake Paul, men Jake Paul vant fortjent. The end...Recent Posts
bottom of page