top of page

MMAblogg's vinnertips UFC 249!


Da smeller det straks i gang igjen med UFC! Det føles som om det er flere år siden forrige UFC kamp til tross for at det egentlig ikke er særlig lenge siden. Vanligvis pleier jeg å komme med en større analyse av en utvalgt kamp når det er et stort UFC stevne, men denne gangen klarte jeg ikke å velge hvilken kamp jeg skal skrive analyse om. Det er så mange spennende kamper. Derfor er dere så heldige å få en rekke utvalgte kamper dere kan satse både hus og kjerring på tippekupongen!

Prelims:

Anthony Pettis vs Donald Cerrone

Vinner: Anthony Pettis

Dette kommer kanskje ikke som noen bombe for noen. Jeg digger Donald og alt han har fått til i UFC. Han er en fighter det står respekt av, men dessverre er hans primetime over for lenge siden. Prestasjonene hans er veldig varierende ut i fra både dagsform og psykisk form på selve kampdag virker det som. Jeg tror dessverre Donald er Donalds værste fiende når det kommer til å underprestere i UFC. Som han selv sa etter kampen mot McGregor hadde han ikke lyst til å være inne i buret. Det er ikke første gang man ser Donal Cerrone mister motivasjon og gnist før og under kamp. På den andre siden står Anthony Pettis som man kanskje kan si noe av det samme om. Han har også vist tidligere at han knekker psykisk inne i buret, men er likevel en vanvittig god fighter som har et arsenal og triks. Det er ingen tvil om at Anthony Pettis er best når han angriper og går fremover. Dette tror jeg han kan klare mot Donald Cerrone.

Aleksei Oleinik vs Fabricio Werdum

Vinner: Fabricio Werdum

Begge disse fighterne er morsomme og ikke minst dyktige når det kommer til bakkekamp. Det er ingen hemmelighet at Oleinik er best på bakken. Dette er uten tvil også Werdums favorittsted å være. Begge to er meget dyktige på bakken, men magefølelsen min sier at Werdum hadde vunnet en ren bakkekamp. Jeg føler også at Werdums er et lite nåløye bedre stående enda ingen av disse fighterne er på top 5 i tungvektklassen når det kommer til striking. Seier til Werdum.

Uriah Hall vs Ronaldo Souza

Vinner: Ronaldo Souza

Jeg absolutt digger Uriah Hall. Jeg har fulgt med på han helt siden han var med på the ultimate fighter og digger stilen hans. Han har noen meget imponerende knockouter i UFC, og har noen angrep som ikke ligner grisen. Dessverre har vi sett han tape gjentatte ganger når det kommer til å forsvare seg defensivt. Han har også noe problemer med psyken før og under kamp, noe han har vært åpen om flere ganger. Dette er synd siden han er en meget spennende fighter med noen vanvittige våpen når det kommer til striking. Dessverre tror jeg Souza klarer å kontre dette. Souza har også et meget imponerende groundgame som Hall er sjanseløs mot. Seier på submission til Souza.

Main Card:

Greg Hardy vs Yorgan De Castro

Uavgjort, begge svimer av på grunn av utmattelse

Hvem vet egentlig hvem som vil vinne denne? Greg Hardy har etter min mening ingen ting å gjøre i UFC. Strikingen hans er så forferdelig som det går an å få det. Cardioen hans er imponerende dårlig for en person med hans idrettsbakgrunn. Ja det er egentlig ingen verdens ting som imponerer meg med Greg Hardy. Han har kun seiere mot nærmest ukjente fightere som mildt sagt ikke kan skrytes av i det hele tatt. Det samme kan sier om Yorgan de Castro. Han har heller pent lite å vise til som imponerer. Det lille jeg har sett av han har ikke imponert meg enn så lenge. Personlig håper jeg Hardy taper denne.

Francis Ngannou vs Jairzinho Rozenstruik

Vinner: Rozenstruik

I motsetning til den andre tungvekstkampen på hovedkortet har denne kampen virkelig potensialet til å bli kveldens kamp. Alle vet at Francis Ngannou er en av de største knockoutmaskinene i UFC om dagen. Det samme kan sier om Rozenstruik. Sannheten er at Rozenstruik har en høyere knockoutprosent enn hva Francis Ngannou har, og det sier en hel del. En hver idiot ser at denne kampen meget mulig kan ende på knockout. Likevel har man sette mange ganger at kampene som nærmest garanterer knockout faktisk ender opp som noe annet. Ngannou vs Lewis er et eksempel på dette. I denne kampen er jeg meget usikker på hvem som vinner, men må faktisk litt sjokkerende gå for Rozenstruik. Dette fordi jeg har sett flere svakheter i gamet til Ngannou enn hva jeg har sett hos Rozenstruik. Ngannou viste psykisk svakhet mot Lewis, og har vist at han kan håndteres på bakken av Miocic. Stående vet vi alle hva Ngannou er god til, men magefølelsen min sier faktisk Rozenstruik på denne.

Henry Cejudo vs Dominick Cruz

Vinner Henry Cejudo

Enda hvor pinlig Henry Cejudo opptrer i media er det lite å ta han på for ferdighetene hans. Han er suveren både på bakken og stående i sine vektklasser. Jeg er stor fan Dominick Cruz, men stilen hans begynner å bli noe gammel og forutsigbar. Han har en meget spesiell teknikk med det man kanskje kan si er litt teknisk feil særlig når det kommer til energioverføring i slag. Stilen hans har likevel forvirret mange, men nå tror jeg denne har blitt avslørt litt for mange ganger. Når han virkelig fikk prøve seg på en god teknisk bokser i Cody Garbrandt så vi hva som skjedde. Han har etter min mening ikke det som skal til for å knocke ut Cejudo, og Cejudo kan lett slå Cruz på bakken om han virkelig prøver. Dessverre tror jeg Cejudo blir litt for tøft for Cruz som også har mange lengre opphold utenfor buret.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje

Vinner Tony Ferguson

Herregud for en kamp vi har foran oss! Den gale litt psykotiske Tony Ferguson vs den cagegale Justin Gaethje. Enda Ferguson har gjort en del blemmer utenfor banen (blant annet banke opp damer) er det lite å si på ferdighetene hans. Han er en av dem med "merkelig" stil som faktisk klarer å opprettholde effektivitet i både slag og bakkekamp. Det er umulig å vite hva Ferguson gjør eller tenker, noe som pleier å fungere veldig bra. Mange har avskrevet Justin i de aller fleste kampene han har hatt, men likevel har han bevist gang etter gang at han har det som skal til for å vinne. Han har den mer klassiske forutsigbare stilen, men likevel funker det som bare det å knocke ut folk. Han er utvilsomt en av de fighterne i UFC som gir mest inne i buret. Han gir seg aldri, og blir betegnet som en slagdukke i enkelte kamper. Likevel kommer han tilbake gang etter gang og vinner. Dessverre tror jeg Tony sine ferdigheter blir litt for mye denne gangen.


Recent Posts
bottom of page