top of page

Nei, McGregor eller Khabib ville aldri vunnet en boksekamp!

Det er mange der ute som går med en vill fantasi om at McGregor eller Khabib kan slå både Floyd Mayweather eller Manny Pacquiao. La meg gjøre en ting klinkende klart. Hverken McGregor og hvertfall ikke Khabib har mulighet til å slå de 50 beste bokserne i sin egen vektklasse en gang. Det er mange som har en vill forestilling om at dette er tilfellet, men slik er det faktisk ikke

Særlig etter McGregor sin forrige seier florerer det rykter og spekulasjoner om en mulig revansje mot Floyd Mayweather. Khabib har også slengt med leppa om at han kan slå diverse toppboksere i verdensklasse. Han har til og med en vrangforestilling om at han kan slå selveste Lomachenko. Innerst inne tror jeg McGregor vet han ikke har noen mulighet mot Mayweather uansett hvor mange forsøk han får. Han er likevel godt orientert om pengene dette bringer inn og har ingen ting imot å tape en boksekamp for 100 millioner dollar i betaling. Hvem hadde vel sagt nei til det uansett? Men hvorfor er jeg så sikker på at ingen av disse guttene har en mulighet mot toppbokserne tenker sikkert du.

Så la meg si det rett ut først som sist. Boksing er en helt annen idrett i forhold til MMA. Ja dem er begge kampsporter, og ja boksere hadde ikke hatt en sjanse mot en MMA utøvere i en MMA-kamp heller. Hadde Floyd gått MMA kamp mot McGregor hvor alt er lov hadde jeg lett satser både hus, unger og kjærring på at McGregor vinner. Men det er ikke det som er temaet. Temaet er illusjonen om at MMA utøvere kan slå de beste bokserne i verden i en klassisk boksekamp. Dette blir rett og slett for dumt i mine ører. Boksing er en helt annen stilart, og dette så man tydelig i McGregor – Mayweather kampen. Det kreves et helt annet fotarbeid, helt annet teknisk forståelse, helt annen mentalitet og ikke minst et helt annet fundament. Når man så McGregor sine første åpningsrunder virker det som imponerende i en amatør sine øyne. Dette var det på langt nær. McGregor pøste ut energikrevende slag til ingen nytte. Mayweather var aldri på noen måte litt rystet en gang, og danset rundt som det skulle være en oppvarming til kamp nummer to. Mayweather gjorde nærmest ingen ting de første 5 rundene kun for show og penger sin skyld. Hvorfor gjorde han dette? Jo det skal jeg fortelle dere. En PPV-boksekamp selger mellom 10 og helt opp til 20% av PPVs etter at hovedkampen har startet. Det vil si at det er utrolig mange millioner kroner som omsettes etter at første runde er ferdig. Dette har Mayweather ingen intensjoner å gå glipp av. Han skulle ha mest mulig ut av denne kampen. Han hadde vært fult kapabel til å knocke ut McGregor i hvilken runde som helst. Det er først i runde 8,9,10 pengene har blitt omsatt og ingen kjøper PPV noe mer. Ergo Mayweather velger selvfølgelig en knockout rundt disse rundene.

Når særlig Khabib som fortsatt er på amatørnivå når det kommer til boksing utfordrer Lomachenko blir ting bare rett og slett for dumt. Enten har han null innsikt i hvordan boksing fungerer, eller så er han som McGregor og ønsker en gigantisk utbetaling. Det er en grunn til at mange respekterte personer i bokseverden var imot McGregor – Mayweather kampen. Det setter boksing i et dårlig lys uansett. Når til og med McGregor tapte grovt er det tusentalls av fans som mener at kampen ikke burde blitt stoppet, eller at McGregor gjorde det bra i første halvdel av kampen. Da har man mildt sagt skjønt lite av hvordan bokseregler og boksing generelt fungerer.


Recent Posts
bottom of page