Når grådigheten tar overhånd


Mange har sikkert fått med seg Viaplay sine endringer når det kommer til UFC og MMA stevner. Kanskje enda flere får smertelig erfare det når neste PPV mellom Conor McGregor og Donald Cerrone skal finne sted. Personer som enten har Viaplay Fighting eller Viaplay sport som hittil har vist alt av UFC brått blir revet vekk. Kort fortalt: Har du betalt 329kr for å se UFC, så får du ikke se UFC likevel. Kun det "Små" kortene som ikke er PPV. Til tross for at man har betalt 329kr i mnd for det man ble lovet skulle være "alt av UFC" som Viaplay direkte har sagt, så må du nå betale intet mindre en 499kr per PPV du skal se. Så hvorfor ble det plutselig slik over natten? Jo grådighet. La oss likevel se nærmere på hva som har skjedd bak kulissene:

"Nordic Entertainment Group (NENT Group) og UFC har inngått en ny avtale som strekker seg over flere år. NENT Groups strømmetjeneste Viaplay vil fortsatt være hovedplattformen for alt innhold fra UFC, mens enkelte kamper vil vises på fri-TV-kanaler eller pay-per-view (PPV)." Sies det i pressemeldingen fra NENT. Med andre ord er rettighetene de samme som før. NENT har sikret seg en fortsettelse på rettighetene. Så hvorfor skal nå Viaplay ta seg betalt 499kr per PPV? Det virker ikke som Viaplay selv forstår at dem graver sin egen grav. De siste ukene har det blitt en haug av oppsigelser når det kommer til abonnement på strømmetjenesten. For hva skal man egentlig betale 329kr i mnd for når man bare får de "mindre ettertraktede" arrangementene? Man kan jo nærmest se disse lovlig gratis på facebook eller andre sosiale medier hvor kampene blir lagt ut rett etterpå.

Det er vanskelig å forsvare hvorfor denne grådigheten plutselig har tatt helt av. Det er lite som tilsier at tjenesten til Viaplay skal koste så mye. Selve appen på smart-tv ser ut som den er laget av en gjeng elever som går første år på kommunikasjon og medier på VGS. Den fungerer dårlig, og man kan på flere type smart-tver ikke spille av arrangementet med mindre man ser på det live. Dette skylder Viaplay på er fordi det er diverse TVer som ikke støtter playback. Dette er selvfølgelig bare tull, og hadde dem brukt litt mer penger på koding og en bedre app ville ikke dette vært et problem. Sannheten er at dette gidder dem ikke.

Så hva kan Viaplay gjøre for å gjøre oss MMA interesserte fornøyde? En mulighet kan være hvis man for eksempel har kjøpt et PPV, så får man en mnd gratis med de andre arrangementene. Det er rett og slett rå grådighet om man skal betale 329 + 499 i mnd.

Jeg kjenner raseriet inne i meg når en sport jeg elsker så høyt som MMA blir ødelagt av grådige rettighetshavere. Jeg forstår godt at man skal drive en bedrift for å tjene penger, men i dette tilfellet gjenspeiler ikke kvaliteten i prisen. MMA er verdens raskest voksende sport, og har tatt helt av i Norge de siste årene. Viaplay gjør et godt stykke arbeid for å bremse denne interessen med sin nye betalingsmodell. Forhåpentligvis får dem snart huet ut av ræva og innser idiotskapen dem selv har skapt. På dems egen facebook side flommer det over av irriterte brukere. Kanskje innser Viaplay snart sin egen feil og gjør noen endringer. Jeg vet ihvertfall at min siste betalingsmåned med Viaplay er forbi.


Recent Posts