top of page

UFC analyse: Nate Diaz vs Jorge Masvidal

Det er duket for gangsterfaktor på høyt nivå!

Nate Diaz vs Jorge Masvidal har alt som trengs for at kampen kan gå av med tittelen som årets kamp. Ulempen med en slik enorm forventing og hype er at fallgruven kan være like stor som ekstasen. 

Både Nate og Jorge har vært i gamet utrolig lenge. Nate har holdt på siden han var unggutten, og Jorge har vært med på streetfights i bakgården til Kimbo Slice i ung alder. Ja man kan trygt si at begge to har mer erfaring enn de aller fleste. Hånd i hånd med erfaringen kommer en real dose selvtillit og overbevisning om at dem begge er UFC’s største gangster. Problemet er at det kun kan være en «top dog gangster» i UFC. Dette skal kåres på lørdag. 

Meningene om kampen er ganske mange. Mange synes det nye «BMF, badest mother fucker» beltet er kult, mens andre synes det bare blir dumt. Personlig er jeg ikke helt sikker på hva jeg synes. Hadde tittelbelter fortsatt vært seriøst i UFC hadde jeg synes det hadde blitt litt useriøst. Likevel har UFC bevist ganske tydelig de siste årene at beltene bare er en vits, og utøvere som absolutt burde fått sjansen på grunn av gode prestasjoner blir skjøvet bak i køen av høylytte skrikhalser. Likevel kan jeg ikke unngå å synes at det er litt originalt, særlig når selveste Dwayne Johnson «The Rock» skal overrekke beltet. 

At kampen er en av de aller mest hypede kampene i år er det ingen tvil om. Fansen elsker matchupen, og jeg har stor tro på at fighterne kommer til å levere. Men la oss gå litt nærmere inn på selve fighterne. 

Nate Diaz: Alltid aktuell og alltid en fanfavoritt. Til tross turbulente overskrifter som at han hadde testet positiv av USADA har han nå blitt frikjent. Det hele viste seg å være noe spor i en plantediett som ga utslag. Dette er nå ryddet opp i, og alt ser ut til å være på det rene. Nate Diaz har i alle år uttrykt at han er sterkt imot bruk av doping i UFC. Skal sies at det er prestasjonsfremmende midler han er imot. Selv røyker han hasj som en svamp.  Ferdighetsmessig er det lite å ta Nate Diaz på. Jeg har i tidligere analyser snakket om hans noe utradisjonelle striking stil, men med stort fokus på at utradisjonell kan være veldig bra. Dette har han vist gjentatte ganger. Til tross for gjentatte lange pauser fra gamet kommer han tilbake og viser hva han er god for gang etter gang. Det virker nesten som han er best når han har vært borte et par år. Han forrige «comeback» kamp mot Pettis imponerte meg stort. Jeg satt hele tiden før kamp og tenkte at han hadde det som skulle til for å vinne, men hadde aldri trodd han skulle vinne så overlegent. Han backer aldri ut, og er oppe i fjeset på motstanderen samtlige sekunder. Dette var noe som også tok McGregor på senga i dems første kamp. Nate Diaz har absolutt kardioen til å presse motstander i fem strake runder dersom kampen går i tempoet han trives med. Man har likevel sett i tidligere kamper at han kan bli tregere og mindre presis dersom tempoet styres vekk fra hans komfortsone. Hans store svakhet har vist seg flere ganger å være legkicks. Dette vet Jorge godt, og kommer nok til å bruke det for alt det er verdt. En god bokser stoppes ofte når beina blir nøytralisert. På bakken er det pent lite å si om Nate Diaz, han er en Jiu-Jitsu spesialist som har trent under meget gode og solide trenere. 

Jorge Masvidal: En meget god fighter med noe varierende resultat med tiden. I likhet med Nate Diaz har Jorge noen imponerende seiere, men samtidig perioder hvor han ikke har fightet like bra. Man sitter litt med samme følelsen som Diaz at han aldri nådde sitt fulle potensialet. Han har hele 47 profesjonelle MMA kamper bak seg og har deltatt i både UFC, Bellator, Strikeforce, Shark Fights og World Victrory Road. De siste fem kampene har han vunnet over Darren Till, Donald Cerrone og ikke minst den ekstreme knockouten av Ben Askren. Det er ingen tvil om at Jorge Masvidal er en knallgod fighter. Når man skal trekke frem den største styrken hans er jeg egentlig ikke helt sikker på hva som skiller seg ut mest. Han er god på bakken, men også en enorm vilje og styrke stående. Han er ekstremt god til å forsvare takedowns, og har et veldig godt forsvar på bakken. Dette så vi i Demian Maia kampen. I tillegg til dette legges det full kraft bak slagene, og ofte er det med god presisjon. Til tross for at han ofte kan virke litt vel gangster og «nå skal det gis full pupp» maskin, så er han en meget kalkulert og smart fighter. Han vet hva han må spille på for å vinne. Det er ingen store hemmeligheter når det kommer til å slå Nate Diaz. Flere har gjort det før, men det betyr ikke at det er en enkel oppgave. Det samme gjelder om man skal finne nøkkelen til å slå Masvidal. Om jeg skal gi en fordel til Masvidal i denne kampen er det hans analytiske evne til å finne svakheter hos motstander før kampen har begynt. Han viste dette både mot Daren Till, Demian Maia og ikke minst Ben Askren. Han gjør god research på sine motstandere og vet nøyaktig hva som kommer til å skje. 

Jeg pleier ofte å gi en pekepinn på hvem som vinner kampen jeg analyserer (enda jeg ikke alltid har lyst.) Noen ganger (eller mange ganger) får jeg smake min egen medisin. Jeg sitter litt med samme følelsen nå. Jeg har så veldig lyst til at Nate Diaz skal vinne, men jeg kan se for meg scenarioet hvor Masvidal har gjort grundig nok research til å slå Diaz. Uansett hvor populær Diaz er har vi sett gjentatte ganger at han kan bli slått. En stor faktor i denne kampen er Masvidal sitt grundige research arbeid, samtidig som han har vesentlig mer knockout-power en hva Nate Diaz har. Man skal likevel ikke se bort ifra at Nate Diaz overrasker slik som han gjorde i den meget imponerende seieren over Anthony Pettis. 


Recent Posts
bottom of page