top of page

Jævla pingle, det var jo bare en eye poke!

Hva kan vel være så ille med et «Eye poke» tenker vel du. Det er jo mange som har fått det før og fortsatt kampen?

I helgen var det nok en gang rabalder rundt et UFC stevne. Jeremy Stephens måtte gi seg etter bare 15 sekunder grunnet en «eye poke» fra Yair Rodriguez. Reaksjonene var mange, og selvfølgelig var mange av dem stygge slengbemerkninger til Jeremy Stephens. Til og med andre proffe UFC stjerner kalte han for pingle og sa han burde fortsette kampen. Publikum ble rasende og kastet mat, flasker, øl og alt mulig annet rart på Stephens i det han prøvde å komme seg ut av ringen. Ja det var rett og slett kaos fra øverste hylle. 

Men la oss trekke oss litt tilbake og ta litt fornuft innover oss. Det var ingen tvil om at fingern i øyet var stygg. Den klorte opp øyet mer enn det var en eye poke. Et klor kan fort være vesentlig mer skadelig enn hva en vanlig eye poke er. Et klor kan faktisk kutte opp både øyelokk og øyeepler og gjøre en person midlertidig blind rimelig raskt. Mange mener at Stephens faket øyeskaden, men etter å ha sett replay flere ganger, og ikke minst sett øyet hans fra sykehuset etterpå er jeg ikke i tvil om at skaden er ekte. 

Vi må også ta andre ting i betraktning. Kampen var bare 15 sekunder lang. Eneste som hadde skjedd i løpet av de 15 sekundene var at Yair hadde fått inn et par halvplasserte spark. Ingen nevneverdig skade hadde skjedd på noen av fighterne så hvorfor skulle Stephens ha faket en øyeskade? Han har tilbragt ukesvis med forberedelser til denne kampen. Det er heller ingen god grunn til at han skulle ville komme seg ut av en kamp han selv har forhandlet frem. Samtidig er det også viktig å tenke på hva Stephens hadde fått igjen for å fighte 5 runder med fungerende syn på kun ett øye. Det hadde vært en gigantisk fordel for Yair. En ting er å få en eye poke i de siste rundene, men når det skjer i løpet av de første 15 sekundene er det noe helt annet. Motstanderen har gjort en ulovlig handling som gir en stor fordel. Hvorfor skal man da fortsette? På dette nivået er det å fighte 5 runder med nedsatt syn som å be om et tap.  

Så til alle som sitter hjemme med popcornet stivnet fast på t-skjorta og colaflekker i sofaen. Ta dere en tur i buret og få en finger i øyet!


Recent Posts
bottom of page