top of page

UFC analyse: Nate Diaz vs Anthony Pettis! Gangsteren er tilbake!

Nate Diaz er endelig tilbake! Elsket og hatet av mange, men alltid underholdende når han først fighter. Denne gangen er det det lange rivaleriet mellom Nate Diaz og Anthony Pettis som skal avgjøres!

Hvis du tror at dette er en tilfeldig valgt kamp av Diaz brødrene tar du meget feil. Det har i mange år vært en rivalisering mellom Diaz og Pettis. Helt tilbake til tiden hvor Pettis dominerte i Strikeforce har det vært drittslenging mellom disse to partene. Til tross for at det er nesten nøyaktig tre år siden Nate Diaz sist gikk inn i UFC buret skal man absolutt ikke avskrive denne mannen. Er det en person såkelt «ringrust» ikke gjelder for, så er det vel han.

I andre enden står den meget talentfulle og erfarne fighteren Anthony Pettis. Pettis som nylig knocket ut Wonderboy Thompson har fått blod på tannen og er sulten på å komme seg til toppen i sin nye vektklasse. De fleste som har fult med på MMA en stund vet meget godt hvor god Anthony Pettis kan være på sitt beste. Han er absolutt en av de beste rene strikerne i UFC og har alltid en syk knockout på lur. Han har et evig arsenal av underholdende spark og slag. Eneste svakheten jeg har sett hos Pettis er psyken hans under kamp. Man har sett han knekke psykisk før hvis ikke ting går hans vei. Dette tror jeg absolutt kan være Diaz sitt sterkeste kort. Kanskje får vi se noe klassisk Diaz drittslenging midt under kamp?

Kan Diaz sitt tre år lange avbrekk fra UFC ha en avgjørende faktor? Hos 99% av alle fightere ville jeg sagt «Ja, det å være borte fra fighting såpass lenge er ikke bra» men med Diaz er jeg sannelig ikke sikker. Han slo selveste Conor McGregor etter å ha vært lite aktiv. Kampen var også på kort varsel. Som Diaz selv sier: «Hvem faen trenger treningscamper, bare hold deg i form hele tiden». Begge Diaz brødrene har en enorm tendens til å vinne kamper dem er store underdoger på. Denne kampen er ikke noe unntak. Det er ingen tvil om at Pettis er storfavoritt før dette stevnet, men de som har sett Diaz brødrene vet at dem fint kan vinne de «umulige» kampene

Hva gjør denne kampen så spennende?

Diaz er tilbake, trengs det egentlig å si noe mer? Neida, det er ikke bare det som gjør denne kampen spennende. Stilmessig har denne kampen veldig mye å by på. Til tross for at begge fightere er strikere er stilene vidt forskjellig.

Nate Diaz sin stil:

Jeg husker for 10-12 år siden da jeg så Nate Diaz for første gang. Det var da jeg lærte meg utrykket «finn din egen stil som funker». Jeg var ikke så veldig imponert over hvordan Nate utførte boksingen sin sånn rent stilmessig. Etter den «tekniske lærerboka» var det i overkant mye sleivete halvslag og bøyelige bevegelser når det kom til kraftoverføring. Man kunne på mange måter si at det ikke var «riktig» måte å bokse på, men sannelig var det nettopp det det var. Nate Diaz er prakteksempelet på at man noen ganger kan gå vekk fra det som ofte ses på som en «fasit» på måten å bokse på, og heller finne det som funker i forhold til sin kroppsfigur og stil. Ved første øyekast kan slagene hans se sleivete og ukoordinerte ut, men dette er langt fra sannheten. Det ligger en taktikk og teknikk bak alt han gjør, og det har man sett gang etter gang i MMA buret. Måten han bokser på er både forutsigbar og absolutt ikke forutsigbar på en og samme gang. Ja det er vanskelig å beskrive. Den noe spesielle boksestilen blir backet opp av gangster image, og trashtalking som faktisk fungerer. Han viser finger til motstandere midt under kamp, og gir totalt faen i om han driter seg ut på det. Men det stoppet ikke her! Diaz er en knallgod i jiu-jitsu. Han har vært svartbelte i mange år, og trening jevnlig for å bli enda bedre. Han har deltatt på både underground turneringer og offisielle turneringer i en lang årrekke allerede. Dem som prøver å ta han ned på bakken vil få store problemer.

Anthony Pettis sin stil:

En meget talentfull fighter som absolutt er kapabel til å slå de aller fleste han møter. Stilen hans er uforutsigbar og svært teknisk. Han er kjent for heftige spark og kreative slag fra alle mulige vinkler. Bursparket han hadde i Strikeforce for mange år siden mot Benson Henderson gjorde han verdenskjent om han ikke var det fra før. Pettis er en seriøs fighter som trener ekstremt hardt og tar treningen veldig seriøst. Uheldigvis har han hatt en lang liste av skader som har gjort at han ofte har måtte trekke seg eller ikke fått gått kamper. Han har også misset vekt flere ganger, men ser ut til å stortrives i sin nye vektklasse nå. På papiret er det ingen ting som tilsier at Pettis skal tape denne kampen.

Så hvem vinner? Måtte jeg ha satset huset mitt hadde det blitt på Pettis enda jeg ønsker svært mye at Diaz skal vinne. Men jeg vil absolutt ikke sette popcornet i halsen om Diaz vinner heller. Jeg har lært meg å digge Diaz mer og mer enda jeg for mange år siden ikke var særlig stor fan av han. Han «jeg gir totalt faen» holdning har vokst på meg. Han har vist mange ganger før at han tydeligvis ikke tar mye effekt av å være borte fra buret. Likevel sitter jeg med en magefølelse at Pettis bør klare å matche Diaz på alle fleste områder. Pettis er minst like teknisk, kanskje hakket mer kardio, og ikke minst vært mest aktiv de siste årene. En annen faktor er også Diaz sitt arrete fjes. Ja det høres kanskje rart ut, men fjeset hans har så lang historikk med slag mot seg at han får veldig lett arr. Vi har sett flere ganger den siste tiden at dommere har blitt enda mer hissige på å stoppe kamper med stygge kutt. Dette kan faktisk være en faktor som ikke mange har tenkt på. Uansett er dette en kamp det er verdt å holde seg våken for å se! Enjoy!


Recent Posts
bottom of page