top of page

UFC Analyse: Kampen som Jones bør vinne


Kampen som svært få har noen tvil om hvem som skal vinne finner sted nå til helgen. Nok en gang skal den kontroversielle verdenseneren Jon Jones dele bur med en underdog av en motstander. Nemlig Thiago Santos. Spørsmålet er som vanlig ikke om Jones er god nok, men om Jones er motivert nok. Undervurder aldri din motstander er det noe som heter.

Om Jon Jones er motivert tror jeg han er. Alle skandalene om de såkalte «picograms» har nok en liten fordel, og det er at Jones vil bevise at han er verdens beste også uten dopingmidler. I intervjuer sier han at han skulle ønske han var mer nervøs før kampen siden han ikke føler på mye nerver. Likevel tror jeg Jon Jones er fult klar over at man aldri skal undervurdere en motstander. Det er ikke første gang Jon Jones er en storfavoritt før en tittelkamp.

I andre enden står Thiago Santos. En spennende aggressiv fighter. Han er spennende på offensiven, samtidig som han har et brukbart takedown deffense. Han har vist i flere kamper at han har en enorm hard legkick som fort kan bli nøkkelen i denne tittelkampen. Spørsmålet som gjenstår er om han faktisk klarer å bruke det mot Jon Jones. Jeg tror absolutt at en av nøklene til å slå Jon Jones er nettopp å ødelegge fotarbeider til Jones og få han til å tenke. Det er det ingen fightere som har klart før. Ingen slår Jon Jones når han selv får lov til å styre tempoet. Det å styre tempo og få motstandere til å gå inn i feller er noe Santos er ekspert til. Det hadde vært morsomt å se om han hadde fått til dette mot Jon Jones også. I Santos sine tidligere kamper har han vært fenomenal når det kommer til å dekke avstand inne i buret. Han sirkler rundt motstandere og tvinger dem i retninger hvor han setter opp bodykicks og kombinasjoner. Kanskje klarer han dette mot Jones, men sannsynligheten er liten.

I motsetning til andre norske MMA medier der ute gir jeg dere alltid min helt ærlige mening om hva som kan skje i kampen istedenfor å oppsummere hva fighterne har oppnådd tidligere. Det klare alle å google seg frem til. Helt ærlig er så det flaut å se folk kalle det for en UFC analyse av og til. Kanskje er noen av dere enige med meg, kanskje ikke. Det jeg skal frem til er at Jones absolutt bør vinne denne kampen. Ikke fordi Santos er en dårlig motstander, men fordi Jones har møtt lignende motstand før. Jeg ser ingen grunn til at han skal dumme seg ut denne gangen heller. Anthony Smith er for eksempel på mange måter lik som Santos. Dem er begge glad i å presse og være offensive. Samme med Gustafsson. Likevel ser man gang etter gang at Jones nærmest hypnotiserer motstanderne til å gli rett inn i hans tempo og gameplan. Den første som klarer å bryte denne «hypnosen» er den første som klarer å slå Jon Jones. Enkelt og greit.


Recent Posts
bottom of page