top of page

Jack Hermanssons neste motstander


Etter en mildt sagt meget imponerende forestilling av Jack Hermansson forrige helg hvor han slo selveste Jacare Souza er det duket for et sentralt spørsmål. Hva skjer nå? Vel, som vanlig har MMAblogg svaret på det også. Eller hvert fall hva som bør skje!

Både Robert Whittaker og Isreal Adesanya er alt annet en aktuelt. De fleste vet hvorfor. Isreal holder den midlertidige tittelen som skal gjøres opp med nåværende tittelholder Robert Whittaker. Ingen av dem ville godtatt en kamp mot Jack rett og slett. Dette vet både Jack og UFC.

Videre på listen har vi Kevin Gastelum som jeg også ser for meg er uaktuelt. Han har mast om andre motstandere som er høyere rangert en Jack en god stund, og vil også mest sannsynlig få det. Luke Rockhold har gått opp en vektklasse og ser ikke ut til å fighte i mellomvektklassen på en stund. Ikke tror jeg han hadde godtatt en kamp mot Jack Hermansson heller. Fallhøyden er rett og slett for stor og gir for liten mening for Rockhold.

Det første navnet som poppet opp for meg når spørsmålet om hvem som er Jack sin neste motstander, dukker opp var relativt enkelt. Nemlig Chris Weidman. Weidman har tapt 4 av sine 5 siste kamper og er virkelig i hardt vær om dagen. Flere av disse har riktig nok vært noe uheldige tap, men tap er fortsatt tap. Han er i en desperat situasjon og har allerede fighta flere av top 5 i sin vektklasse. Sannheten er at om han blir tilbudt kamp mot Jack Hermansson har han ikke så mye annet valg enn å si ja. Han kan ikke kreve å møte Romero, Rockhold eller Souza da han allerede har tapt mot alle tre. Ikke er han i en posisjon hvor han kan kreve å få en tittelkamp heller da han ligger på en nåværende 6. plass på rankinglisten i mellomvektklassen. Hvor Jack vil havne hen på rankinglisten når den blir oppdatert er noe usikkert. Men rundt Chris Weidman vil nok ikke være alt for galt. Rankingmma.com skriver at Jack Hermansson rangeres som top 3 i verden i mellomvekt i skrivende stund, men dette høres meget optimistisk ut. At han blir top 7 er nok mer logisk. Uansett gir en kamp mot Chris Weidman mening. Chris er i en situasjon hvor han må godta lavere rangerte fightere, mens Jack Hermansson stormer fremover mot verdenseliten. Dumt er det heller ikke at UFC president Dana White bare har positive ting å si om Jack. Vi vet alle at det er en fordel å være godt likt hos han.

Vi heier på Jack videre!


Recent Posts
bottom of page