top of page

UFC analyse! Jon Jones vs Anthony Smith

På lørdag smeller det. Storfavoritten Jon Jones møter kanskje tidenes største underdog Anthony Smith. Jones som nylig gjorde et imponerende comeback mot Alexander Gustafsson skal nok en gang i ilden. Denne gangen mot Anthony Smith. Det er vel ingen hemmelighet for noen at Jon Jones er den absolutte storfavoritten til å vinne denne kampen. Mange har også gitt tydelig signaler på at Anthony Smith har vært meget heldig som har fått denne tittelsjansen. Han har slått gamle legender som blant annet Mauricio Rua som ærlig talt burde lagt opp for lenge siden. Anthony Smith har fortsatt noe å bevise mener mange. På lørdag får han absolutt denne muligheten. Nemlig mot den meget erfarne og dyktige Jon Jones.

Har man fulgt med på MMA de siste årene burde man absolutt vite hvem Jon Jones er. Han har vært inn og ut av UFC med store avisoppslag som dopingtatt, fyllekjøring og dickpills. Til tross for hans mange feilgrep utenfor buret er det lite som kan rakkes ned på når det kommer til ferdigheter. Mange betrakter han som en av tidenes beste MMA fightere på grunn av hans evne til å tilpasse seg etter motstander. Han klarer på mesterlig vis å styre kampen i det tempoet han selv ønsker, slik at motstanderen nesten blir hypnotisert. Samtlige kamper han har gått har han klart å styre slik han selv ønsker. Dette er rimelig imponerende. Mange veit at så fort man bryter dette mønsteret er det mulig å slå Jones. Problemet er at hittil har ingen klart det.

På motsatt side av Jon Jones står Anthony Smith. En hardtslående fighter som på raskt tid har bevegd seg oppover på rankinglisten i UFC. Kanskje litt for raskt mener mange. For å være ærlig har jeg problemer med å forstå hvor raskt Smith har fått tittelsjansen sin. Ja han har slått gamle legender, men igjen….dette er GAMLE legender. Det å slå Rua er ingen stor prestasjon i seg selv lenger. Man kan også se store svakheter i Smith sitt game. Han har gjentatte ganger vist at han kan bli utslitt tidlig i kamper. Dette i form av halvveis vinglete slag og noe rart fotarbeid. Han er glad i å gi alt i slagene sine og gå 110% fult ut mot sine motstandere. Til tross for en noe aggressiv stil klarer han å kontrollere det nokså godt til tider. I intervjuer har han kommet med gode poenger om hvordan han skal slå Jon Jones. Han poengterer at folk respekterer Jones sin stil alt for mye. Dem som tør å tvinge Jones ut av sin komfortsone klarer å slå Jones har han sagt. Dette er nok helt sant, men han er ikke den eneste som har sagt dette. Ingen har hittil klart å få Jones ut av sin komfortsone og tvunget han inn i et annet tempo. Stilen til Jones er neste hypnotiserende på mange måter. Han tvinger motstander til å fighte på den måten han selv vil fighte. Går det ikke helt i Jones sitt tempo er han også utrolig dyktig til å tilpasse seg slik at tempoet blir tvunget til hans premisser innen kort tid. Det er svært få som har høyere fight IQ enn hva Jon Jones har.

Det er svært lite som taler for til seier Anthony Smith i denne kampen. Vi vet alle at alt kan skje i MMA, og det har smelt like store sjokkbomber før. Skal han klare å slå Jon Jones er han avhengig at Jones har en dårlig dag, eller gjør noen stygge feil. Noe jeg tviler på kommer til å skje. Eneste jeg kan komme på som spiller i hans favør er hvor lite seriøst det virker at Jon Jones tar han. Vi har sett Jones være storfavoritt før, men disse gangene har det virket som Jones har tatt motstanderne sine mye mer seriøst enn hva han gjør opp mot denne kampen. Man kan til og med se i face-off at Jones nærmest forventer å vinne uten noen motstand. Det er en farlig tanke å tenke. Likevel tror jeg dette blir en walk in the park for festløven Jon Jones!

Ikke glem de andre kampene på dette UFC kortet! Knall gode kamper all over!


Recent Posts
bottom of page