top of page

Test av C2 Turbo boksehansker

Test av Combatcorner C2 turbo boksehansker

Verdt pengene eller bør man investere litt mer?

Ved første øyekast ser man en ting som skiller seg ut fra C2 turbo boksehansker. Nemlig at stoffet ved håndleddet virker strammere og mer stivt. Dette skal være for å gi bedre støtte rundt dette området kontra tradisjonelle boksehansker som ofte har lisser eller mykere materiale i samme område. Dette er noe utradisjonelt for en boksehanske, men er det nødvendigvis en dårlig ting?

Første gang man tar på denne hansken føles det litt annerledes ut en hva man er vant med. Man merker at håndleddet er litt mindre bevegelig, men ikke slik at det blir helt stivt. På mange måter kan man si at hansker gjør litt av jobben til boksebandasjen. Det som er noe uvant og faktisk et veldig positivt element er at dette harde skumlignende materialer går fra under håndleddet til godt over håndleddet. På denne måten unngår man den verste knekken hvis man bøyer eller vinkler slaget sitt litt ugunstig. Kanskje kan nybegynner dra nytte av denne funksjonen slik at man unngår de klassiske nybegynnerskadene som vondt i håndleddet eller i verste fall senebetennelse.  

Det at hansken heter turbo er kanskje litt følelsen man får av å bruke den også. Man får en liten trang til å putte inn raske og presise slag både på bag og under sparring. Kanskje er det litt designet, men jeg velger å tror at hansken også har som hensikt å være slik. Man føler at det er mer naturlig å øse på med jabs kontra harde haymakere av slag. Det betyr ikke at det ikke fungerer å slå hardt med disse hanskene. Dem fungerer godt allround

Combatcorner har lagt seg på en hyggelig pris på disse hanskene. Opprinnelig koster dem 549kr, men er stadig på tilbud litt lavere enn dette. Billigere boksehansker i en slik kvalitet får du ikke. Man merker stor forskjell på disse hanskene kontra billige hansker du får på kommersielle sportsbutikker som Gsport og XXL. Det som er morsomt er at hanskene er gode allround hansker. Både tommelen og selve slagpunktet på hansken er godt polstret og føles komfortabelt. Hanskene som vi har testet er 14oz. Noe som også er å anbefale dersom man skal bruke dem til sparring også. Dem føles ikke for store for størrelsen, noe 14oz og oppover fort kan gjøre. Skal man trekke inn et lite minus er det selve festet på hansken. Dette kan være en individuell opplevelse, men som hovedtestdeltagers høye 197cm og godt over 90 kg satt dem litt dårlig på håndleddet hvis ikke boksebandasjen ble surret godt oppover. Personlig liker jeg å avslutte bandasjen litt før selve hansken. Dette føltes litt ustabilt til tider. Når boksebandasjen ble surret godt oppover armen ble den opplevelsen betydelig bedre. Godt mulig dette er fordi min passform ikke matchet 100% med designet.

Ved bruk av boksesensorer og stresstest på 1000 slag sitter boksehansken fortsatt godt på hånden til tross for svette. Kanskje er det den patenterte XtraFresh teknologien som bidrar til dette. Dette skal bidra til at hansken puster bedre.  (Ja det ble selvfølgelig brukt boksebandasje under). Til tross for at hansken er en av de «billigere» i sin klasse får man ikke inntrykket av dette. Selvfølgelig får man et litt annet inntrykk av hansker i 1000 kroner klassen og oppover, men det skulle bare mangle. Enten om du er nybegynner eller erfaren utøver vil jeg absolutt si at med disse hanskene får du valuta for pengene!

+ Mye hanske for pengene

+ Gode allround hansker. Føles komfortable både på sekk og sparring

+ Puster godt

+God polstring ved tommel dersom man foretrekker det

- Sitter litt ustabilt ved armfestet (boksebandasje kan fikse dette)

Pris: 579kr, Combatcorner.no

Terningkast 5!


Recent Posts
bottom of page