top of page

UFC Analyse: Jones vs Gustafsson 2

Juksepaven mot den jordnære svensken!

Da er tiden endelig inne for årets aller siste kanonkamp. Jon Jones mot Alexander Gustafsson. Mange har omtalt deres første kamp som en av de beste gjennom historien. Det kombinert med alt bråket rundt Jon Jones gir oss oppskriften på et av årets mest ettertraktete storkamper. Men klarer kampen å leve opp til forventingene?

Dersom man har åpnet noe som helst form for sosiale medier uten å fått med seg støyet rundt Jon Jones vs Alexander Gustafsson 2 må man enten være blind eller kun følge alt annet enn det som er verdt å følge på sosiale medier. Jon Jones har nettopp fått utslag på en av testene fremført av USADA, og kritikerne har vært raske med å si sin mening. Sosiale medier har eksplodert med alle mulige morsomme og mindre morsomme bilder og videoer hvor Jon Jones sin bruk av steroider har blitt harselert med. Uenighetene er også mange. Kort fortalt ble stoffet som ble funnet i Jones sin blodstrøm bevist å være i så liten mengde at det skal være umulig å innta det siste året. Likevel velger dopingagentene i Nevada å nekte Jones å fighte i Las Vegas. UFC velger derfor å flytte hele arrangementet fra Las Vegas til California. Om jeg er enig i det eller ikke skal jeg ikke gå inn på i denne analysen, men det kan raskt nevnes at Frank Mir fikk to års utestengelse for nøyaktig samme utslag på dopingtest.

Men tilbake til årets aller siste UFC kamp. Dette ligger an til å bli en fyrverkeri av en MMA-kamp. Forrige kamp hadde alt man kan drømme om. Gode slagutvekslinger, takedowns, kutt som spruta blod, og leger som var ekstremt nærme å stoppe kampen. Til tross for dette gikk kampen alle fem rundene. Jon Jones vant til slutt på poeng. Mange var uenige dette, blant annet svensken Alexander Gustaffson. Spørsmålet blir hvem har mest å bevise denne gangen? Svaret på det er jammen ikke lett å gi. Gustaffson virker ekstremt motivert før dette oppgjøret. Han uttalte tidlig at han driter i om Jones har inntatt (Rocket Fuel) rakettbensin, han skal slå Jones uansett. Han mener også at han har mye å bevise fra forrige kamp. Jones på den andre siden har minst like mye å bevise. Han ønsker å bli kvitt dopinganklagene, og er rimelig sugen på en seier i UFC-buret igjen.

Det er sjelden jeg har vært så usikker på hvem som kommer til å vinne en kamp som denne. Begge fightere er ekstremt gode fightere med er arsenal av ferdigheter. Minuset er at begge fightere har vært ute av buret i lang tid. Hvem dette er mest minus for er jeg usikker på. Skal jeg være ærlig tror jeg Gustaffson har vært mer fokusert opp mot denne kampen når det kommer til det sportslige. Jones har hatt mye turbulens rundt seg. Man veit aldri hvordan dette kan slå ut. Kanskje får han et ekstra kick i buret. Det som er spennende er å se hvordan publikum kommer til å reagere. Det kan fort skje at Jones både får buing og diverse rop mot seg. På den andre siden begynner jo UFC å ligne mer og mer på et sirkus istedenfor det sportslige, så hvem vet. Kanskje fansen liker det som skjer rundt Jones.

Når det kommer til forskjellen på fighternes måte å fighte på er det faktisk ekstremt mange likheter. Begge er teknisk gode. Jones har en mer uvanlig måte å utføre slag og spark på, men det han gjør er presist og kreativt. Gustafsson kan sies å være mer i likhet med en bokser en hva Jones er. Gustafsson har meget god slagteknikk og presisjon på det han gjør. Han kan noen ganger virke litt vinglete og «lang» i slagene sine, men det er fortsatt en mening og presisjon bak det. Jones på den andre siden får ofte inn slag og spark fra uvanlige vinkler. Du skal ikke se bort ifra at Jones får sneket inn en albue eller to denne kampen også. Magefølelsen og håpet sier at Gustafsson klarer å trekke det lengste strået denne gangen, men det er så umulig å vite hva Jones finner på. Enten tror jeg Jones stivner og snubler totalt, eller så tror jeg han blir super tent og kommer med masse kreativt i løpet av kampen. Uansett er dette en kamp du ikke kan gå glipp av! Godt nyttår!


Recent Posts
bottom of page