top of page

UFC analyse: Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov! (den eneste du trenger)

Kampen over alle kamper trenger analysen over alle analyser! Denne analysen kunne godt vært på 100 sider, men det er det svært få som gidder å lese. En annen faktor er at jeg på første gang på lenge har en veldig klar formening om hvem som kommer til å vinne en slik gigantkamp. De alle fleste gigantkamper er jevne og vanskelige å spå en vinner, men her føler jeg at dette absolutt ikke er noe problem, og her er grunnen hvorfor:

Nå tenker dere sikkert "herregud, nok en Conor McGregor fanboy" Sannheten er at jeg ser svakheter i Conor McGregor sitt MMA-game, men denne gangen er disse svakhetene alt for små i forhold til den overlegende styrken han har mot Khabib, nemlig strikingen. Grunnen til dette er at Khabib sin striking er så enormt mye dårligere en McGregor at han kommer til å svi for dette. Mange sier at Conor er like svak på bakken, som det Khabib er stående, men dette er bare noe tull. Conor har faktisk et ganske solid groundgame, og ikke minst takedown forsvar. Dette har han vist i flere kamper tidligere. Nå sitter det sikkert noen med blodsprengt hode og skriker "Jammen, Diaz tok han enkelt på bakken". Sannheten her er at Diaz er ekstremt god på groundgame. Det betyr ikke at Conor er dårlig. Samtidig ble Conor rystet av flere slag i forkant av den håpløse takedownen han prøvde på. Noe som også var grunnen til at det var en håpløs takedown som endte i at han selv måtte tappe ut. 

Jeg skal ikke gå innom hver av fighterne veldig spesifikt da de aller fleste vet hva som er Conor sin styrke og hva som er Khabib sin styrke. Jeg skal likevel forteller litt om forskjellen mellom styrkene. Alle vet at Conor er en mester i å beregne avstand, samtidig som han har et enormt arsenal av forskjellige offensive angrep. Får han lov til å styre kampen og tempoet som han vil er han ekstremt dødelig. Man kunne likevel se mange svakheter i blant annet Diaz kampen hvor han ikke fikk lov til å styre tempoet. Han ble jaget rundt i ringen, og måtte flere ganger løpe i fra Nate Diaz og gjøre det han kaller for en "reset". Jeg tror likevel ikke at denne trusselen vil være like stor mot Khabib. Det er godt mulig Khabib vil prøve på noe av det samme, men forskjellen her er at Khabib ikke er i nærhetene av samme strikeren som Nick Diaz er. Conor er en mester i å straffe folk som kommer etter han. 

Mange sier at Khabib kommer til å leke med Conor når det kommer til groundgame. Hvis han får Conor ned i bakken gjentatte ganger tror jeg absolutt dette kan være en realitet, men jeg har vansker med å se at dette kommer til å skje. Conor er 110% forberedt på at Khabib vil ha han ned på bakken. Hvis Khabib prøver å overraske ved å stå å trade med Conor kommer ikke kampen til å vare lenge. På det stående aspektet er Conor i en helt annen verden en Khabib. Conor er mester på å prikke inn presise slag og spark med riktig teknikk, mens Khabib svinger og veiver med slagene sine som en som nettopp har startet med boksing. Det er ingen logikk, avstandbedømming eller teknikk, det er kun et mål og det er å få motstander ned på bakken. Han har riktignok hatt noe suksess med strikingen sin på grunn av at han av og til setter opp en merkelig blanding av hook og uppercut når mostander tror han skal ta dem ned på bakken. Motstandere har derfor dukket for å forsvare takedown, men heller blitt møtt av en knyttneve. Jeg tror neppe dette vil funke mot Conor, og Conor har garantert sett at dette er den eneste suksessen Khabib har hatt med strikingen sin. Etter min mening er Conor sin striking en større fordel ovenfor Khabib enn hva Khabib sitt groundgame er ovenfor Conor. 

Så la oss snakke litt om den berømte pressekonferansen. Denne var faktisk mer spennende enn hva den ga utrykk for ved første øyekast. Mange mener at Conor var aggressiv og ute av kontroll. Han virket som en gorilla som bare hylte og skreik. Mange mente at han også var veldig full. Her er det to forskjellige utfall av sannheten. Enten var han nettopp full, sinna og totalt ute av kontroll, eller så var bare alt et skuespill. For å være helt ærlig kan vi feie det av teppet at han var full. Selv har jeg jobbet i utelivsbransjen i snart 10 år og er vandt med å se fulle folk støtt og stadig. Jeg tror neppe han var veldig overstadig beruset. Skal jeg tippe var det hele nøye planlagt. Ser man på Conor sine tidligere pressekonferanser er han like gal og hylende der som han var mot Khabib. Litt av årsaken til dette er at han vil at Khabib skal tror han er ute av kontroll. Når dem endelig møtes i buret og Conor virker avslappet og kontrollert vil dette ta Khabib litt på senga. Jeg tror absolutt ikke at han var så ute av kontroll som folk skal ha det til. Conor er en meget klok og intelligent mann som absolutt vet hva han driver med. Han har også gjort leksene sin veldig nøye. 

Så hva vil egentlig skje når kampen starter? Det er mange utfall om hvordan kampen vil utvikle seg, men jeg har vanskelig å se at noen av utfallene er at Khabib vinner stående. Khabib er nødt til å få Conor på bakken, noe jeg ikke tror kommer til å skje ofte. Conor kommer til å treffe Khabib med noen småfrekke stikkere her og der, og så kommer Khabib til å tenke. Vi har sett i tidligere kamper at tenking ikke er Khabib sin sterkeste side. Etter hvert som rundene går kan han få noen slappe takedownforsøk, noe Conor bør klare å kontre. Jeg synes også folk undervurderer Conor sitt groundgame i alt for stor grad. Han er dyktig på å forsvare takedown, og han er faktisk dyktig når han kontrollerer folk fra topp. Det er lenge siden jeg har vært så sikker på utfallet i et gigantoppgjør. Som vi alle vet så kan alt skje i MMA. Alle kan klare det umulige, og alle storfavoritter kan drite seg ut. Uansett er det ingen tvil om at dette er en kamp du ikke må gå glipp av! Enjoy!


Recent Posts
bottom of page