top of page

UFC Analyse: Woodley vs Till

Nok en spennende tittelkamp i UFC står for tur. Tyron Woodley mot Darren Till. Woodley som har fått mye pepper i sine siste tittelforsvar for å være for defensiv og kjedelig har mye han skal bryne seg på i en meget ung og sulten Darren Till.

Det er ingen tvil om Woodley har vært mye hatet av fansen i sine siste kamper. Til og med UFC president Dana White utalte seg i siste kampen mot Thompson at Woodley vant en kamp ingen likte å se på. Også kampen mot Damien Maia hadde svært liten underholdningsfaktor. Woodley har rett og slett noe å bevise dersom han ikke skal miste resten av sine gjenværende fans. På andre siden har vi Darren Till som absolutt ikke har noen problemer med å tilegne seg nye tilhengere. Till er en spennende fighter som absolutt er langt fra passiv i sine UFC kamper. Til tross for at karrieren hans har skutt i en enorm fart de to siste årene er han aldri redd for å gi alt i buret. Dette er noe UFC fansen liker i stor grad.

Tyron Woodley: En bunnsolid fighter med bakgrunn innenfor bryting. Han har gang etter gang bevist at han har meget god fighting IQ til tross for at kampene kan bli noe kjedelige. Han gjør kloke valg i buret, og rusher motstander kun når muligheten byr seg. Han er dyktig når det kommer til å analysere mostander både før og under kamp. Han er rimelig klar over hva som er Darren Till sine styrker og svakheter. Man skal ikke undervurdere Woodley sin striking heller. Til tross for at han har noe å gå på er han bunnsolid når det kommer til å stupe inn med slag i rett øyeblikk. Dette fikk vi blant annet se når han vant tittelbeltet mot Lawler. Han venter til muligheten byr seg og stuper deretter fremover med noen solide og kraftige slag. Knockout muligheten er absolutt til stede i denne kampen også!

Darren Till: En ung og sulten fighter som er proppfull av selvtillit. Han tror på sine egne vinnermuligheter 110%. Likevel er han ikke respektløs ovenfor sine motstandere. Han respekterer mostanders styrker, samtidig som han utnytter deres svakheter. Tills aller største våpen er offensiven. Her er han meget solid og treffsikker. Han prikker inn solide stikkere fra alle mulige vinkler både uppercuts, jabs og hooks. Hans største svakhet stående er den defensive biten. Han har sjeldent en guard i riktig posisjon, og er sårbar ovenfor kontrende angrep. Likevel er han meget god i bevegelser som gjør at han har kommet unna med dette hittil. Det som er skummelt er at Woodley har utnyttet dette hos andre fightere før med meget god suksess. Dette tror jeg Till er meget klar over, og har tenkt mye på hvordan han skal komme seg unna Woodley sine motangrep.

Den største faren for at denne kampen skal bli kjedelig er at vi får en reprise av Woodley vs Thompson 1 og 2. Dette var forferdelig kjedelige kamper med liten underholdningsfaktor. Jeg husker selv jeg satt i Madison Square Garden under første Woodley vs Thompson kamp og kjente hvordan skuffelse økte blant publikum. Likevel tror jeg ikke at dette vil skje denne gangen. Till er ikke fighteren som liker å gjøre dette over fem runder. Til tross for at Till sin forrige kamp kan betraktes som noe treg og kjedelig var dette en kampplan han var nødt til å følge for å vinne. Noe han også gjorde.

Det å tippe en vinner for denne kampen er nærmest umulig. Till har så mye spennende offensivt som virkelig kan avgjøre kampen. Samtidig sitter jeg på følelsen at Woodley har litt for mange våpen i forhold til hva Till har møtt før. Woodley er fult klar over hva Till bringer inn i buret, og for å være ærlig har Woodley møtt lignende fightere før uten å ha hatt problemer. Fordelen er at Till har sett Woodley slåss mot disse fighterne før og muligens kommer inn med noen triks som tidligere motstandere ikke har klart å utføre. Till har også alltid vært avslappet og leken i sine tidligere kamper. Skal han klare å vinne over Woodley tror jeg at dette absolutt er en av faktorene som kan bidra til det. Spørsmålet er om han tør og klarer å opprettholde denne lekenheten i en så stor kamp.


Recent Posts
bottom of page