top of page

UFC Analyse: Emil Meek vs Bartosz Fabinski


Da er tiden inne for at Norges UFC håp nr. 1 Emil Meek skal avgjøre sin skjebne i UFC. Er dette kampen som betyr vinn eller forsvinn for Emil Meek? Det er meget mulig. Møtet med Fabinski vil gi oss svaret.

Emil Meek som begynner å bli en veteran innenfor Norsk MMA skal nå til aksjon i UFC for tredje gang. Forrige gang var det mot en sterkere og smartere Kamaru Usman. Denne gangen er det ikke en like vanskelig motstander som venter i andre enden. Nemlig Bartosz Fabinski. Mannen som har 13 seiere og kun 2 tap i sin MMA karriere er absolutt ingen umulig motstander å slå. 13 seiere høres mye ut, særlig når det kun er to tap. Men ikke la deg lure av den høye seiersrekken. Mange av motstanderne er av meget lavt kaliber, og ikke noe UFC materiale. Det samme kan tross alt sies om noen av de tidligere motstanderne til Meek. Likevel har Meek fått kjenne på hvordan det er å bryne seg på virkelig hard motstand som blant annet Usman.

Emil Meek: Jeg skal ikke gå så mye inn på Emil Meek denne gangen da de aller fleste kjenner til vårt norske muskelbeist og hva han er god for. Det er en kjent sak at det er det tekniske stående aspektet altså strikingen til Meek som har hatt et enormt forbedringspotensialet de siste årene. Det som er litt artig er at jeg påpekte dette for et par år siden og fikk en haug med rasende meldinger fra både casual fans og hans indre krets som mente jeg ikke visste hva jeg snakket om. Jeg kom med blant annet påstander om at Meek burde finne seg andre å trene med utenfor Frontline Academy. Ikke fordi Frontline ikke er gode nok (det er en haug med supertalenter der), men fordi Emil trengte å gå til et annet internasjonalt nivå med andre innfallsvinkler enn kun gymmen på Majorstuen i Oslo. Dette har han nå gjort. Han er vært å trent i Las Vegas, og ikke minst med sin forrige mostander Kamaru Usman. Dette tror jeg var noe av det smarteste han kunne gjøre opp mot denne kampen. Fabinski har helt klart sine styrker på bakken. Det å trene med Usman som er en av de beste på dette området var et lurt trekk. Her er det mye kunnskap å hente. Jeg håper Meek også har fått innspill på strikingen sin under utenlandsoppholdet. Han har riktignok forbedret seg de siste kampene sine, men har fortsatt en veldig lang vei å gå dersom han skal komme seg inn blant top 10 i UFC.

Bartosz Fabinski: Mannen som er ukjent for de aller fleste norske fans. Han har totalt 13 seiere og kun to tap på sin MMA record. Det som skiller seg klart ut med denne fighteren er at han har sine styrker på bakken. Han har riktignok en litt annen bakkestil en hva Emil sin forrige motstander hadde. Han liker likevel å slite ut sine motstandere ved å ligge mye på topp og bruke tyngden sin. Til tross for at han er god på bakken er han ikke dødelig farlig i mine øyne. Til tross for at hovedtyngden av hans ferdigheter er på bakken er han faktisk meget presis og effektiv med sine slag. Han har en effektivitet på overkant av 71% mot Meek sine skuffende 40%. Største forskjellen er at Fabisnki sine slag er presise, mens når Meek først treffer er det kraft ovenfor presisjon. Vi vet alle hva et kraftig slag kan få til.

Så hvem vinner denne kampen? Jeg både håper og tror Meek kommer til å ta denne. Ikke nødvendigvis fordi han er overlegent bedre en Fabinski, men fordi Meek er nødt til å vinne. Dersom han taper denne er det ikke sikkert han vil få flere kamper i UFC. Vi vet også alle hva Meek er god for når det kommer til vilje og utholdenhet. Han er rett og slett et fysisk beist. Dette er også en styrke han må spille på denne gangen. Dersom Meek får inn en av sine kraftbomber av noen slag kan det godt hende at Fabinski tar kvelden.


Recent Posts
bottom of page