top of page

UFC analyse: Miocic vs Cormier!


Superkampen alle har ventet på er endelig her! Light heavyweight mot Heavyweight. Daniel Cormier mot Stipe Miocic! For en kamp dette ligger an til å bli!

Det er mange som har gledet seg til denne kampen med god grunn. DC som er i diskusjonen om GOAT (greatest of all time) og Stipe Miocic som også har lyst på samme tittel. To ekstremt smarte fightere som ofte vinner på gode gameplaner og analysere motstandere. For dem som startet å se på MMA for mange år siden er ikke DC et ukjent fjes i tungvektsklassen. Han har gått mange tungvektskamper før, og med meget godt resultat. Stipe Miocic begynner også å bli et meget solid navn med mye erfaring fra tungvekt. Hvem som vinner denne kampen er tilnærmet umulig å spå

Stipe Miocic: Mannen som har forsvart tungvektstittelen flere ganger enn noen annen fighter har klart før er nok en gang klar for å forsvare tittelen sin. Mannen som kan sies å være langt smartere og bedre trent kondisjonsmessig enn mange andre i tungvektsklassen. Han har en enorm fighting IQ og har en evne til å tilpasse seg kamper meget godt. Enten om han møter en knockout-kjempe eller en bryter står han i mot de aller fleste utfordringer meget bra. Det er sjeldent tungvektsfightere lærer så godt av sine feil som det Miocic gjør. Både potensialet og mulighetene hans er uendelige. Han virker på ingen måte som en knockoutkjempe i tungvektsklassen, men vi har sett han bruke sin enorme kraft gang etter gang til å knocke ut den ene kjempen etter den andre. Han har et meget effektivt fotarbeid. Han bruker ikke mye energi på å bevege seg rundt i ringen, men han beveger seg meget smart. Dette ser man særlig i hans to siste tittelforsvar. Han er rett og slett unik når det kommer til tungvekt.

Daniel Cormier: som står i andre enden er heller ingen lettvekter. Han har ekstremt mange kamper i tungvekt fra blant annet Strikeforce (organisasjon som ble kjøpt opp av UFC) og har vunnet Strikeforce sin tungvektsturnering som inneholdt mange kjente tungvektere fra MMA-verden. Han er ekstremt smart i måten han fighter på, og kaster tungvektere rundt i ringen som det skulle vært treningsdukker. Jeg har hørt ekstremt mange dumme kommentarer på nett som: "Jon Jones har slått han flere ganger" og "Jon Jones hadde tatt han i tungvekt". Dette er det bare å flire av. Daniel Cormier er absolutt en av verdens beste fightere enten man liker stilen hans eller ikke. Han har en fighter IQ som få fightere har. Det skal sies at han tapte mot en dopet Jon Jones på knockout, men også gikk 5 runder i første kampen mot Jon Jones som var en ekstremt jevn kamp. Den kunne fort å gått i DC sitt favør.

Aldri avskriv underdogen!

Daniel Cormier har absolutt ingen ting å tape på denne kampen. Det er det Miocic som har. Ingen med sunn fornuft vil si at DC driter seg ut dersom han taper denne. Det er nesten forventet at Miocic skal klare å forsvare beltet sitt. Likevel har jeg stor tro på at DC absolutt har muligheten til å bli dobbel mester. Han har et groundgame som sliter ut motstandere, og han har bevist flere ganger at han er en meget god striker. Mange sier at MIocic har en fordel fordi han er større, men DC beviste både mot Gustaffson og Jones at han ikke har noen problemer med å komme seg inntil sine lengre og større motstandere. Jeg tror at dersom DC overrasker i de tidlige rundene kan Miocic få store problemer. Miocic har nok en kampplan om å ta dette noe rolig for å få inn noen gode slag mot DC og la kampen utspille seg. Noe lignende Francis Ngannou kampen. Her tror jeg DC har muligheter til å overraske. Det er ingen tvil om at denne kampen bør leve opp til forventingene. Særlig nå som Holloway mot Ortega er avlyst!


Recent Posts
bottom of page