top of page

UFC analyse Holloway vs Nurmagomedov


Den kaotiske kampen mellom Tony Ferguson og Khabib Nurmagomedov ble nok en gang kansellert på grunn av skade på Tony Ferguson. Heldigvis er det en mann som ikke er redd for å ta kamper på kort varsel og han heter Max Holloway. 145 punds mesteren stepper opp til 155 og skal offisielt prøve å ta beltet til Conor McGregor. I andre enden av buret står ingen andre enn selveste Khabib Nurmagomedov. En herremann som har en imponerende MMA record med 25 seiere og ingen tap. 

Max Holloway: En mester som er meget klok i buret, samt klarer å tilpasse seg kamper godt. Selv var jeg meget sikker på at han skulle miste beltet sitt i kamp nummer to mot Jose Aldo, men der ble jeg regelrett satt på plass. Max Holloway viste der som han har vist før at han er en meget god stående striker. Han mangler litt på den harde kanon knockouten, men han er flink til å treffe med mange gode presise slag som setter motstanderen ut av spill. Til tider kan det se ut som teknikken hans er litt veivete og goofy, men alt han gjør er det en mening bak. Han er dyktig på å holde avstand samtidig som han prikker inn slag. Dette vil utvilsomt være nøkkelfaktoren i kampen mot Khabib også. Han kan på ingen måte la Khabib komme i nærheten av en takedown, fordi der er Khabib i en klasse for seg selv. Klarer Holloway dermed å holde kampen stående tror jeg at han har en meget god sjanse. Her skal han være vesentlig bedre en Khabib. Det negative for Holloway er at alt Khabib trenger er en takedown. Da kan kampen være over. 

Det står respekt av det Max Holloway gjør med å steppe inn 1 uke før selve kampen. Det skal likevel sies at Max Holloway absolutt ikke har vært på noen latside. Han uttalte allerede i Januar at han skulle stå klar dersom enten Tony eller Khabib skulle trekke seg fra denne kampen. Det er derfor logisk å anta at han skal ha vært godt forberedt på at dette scenarioet som har utspilt seg kunne skje. 

Khabib Nurmagomedov: Den russiske samboeksperten med en imponerende record 25-0 er motivert for å ta beltet fra Conor McGregor. Han har flere ganger måtte trekke seg fra kamper på grunn av vektproblemer, men ser ut til å være i form og klar til denne storkampen. Alle som har sett Khabib fighte før vet meget godt at det er bakkekamp som er hans sterke side. Det er nettopp dette som blir nøkkelen til å slå Holloway også. Stående har jeg liten tro på at Khabib kan dra det lengste strået. Alt kan skje i MMA, men 9 ut av 10 ganger skal Holloway klare å vinne en stående kamp mot Khabib. Khabib viste flere ganger svakheter mot Michael Johnson stående, og måtte til slutt ta kampen til bakken hvor han vant overlegent. Da dette er en 5 runders kamp er det vanskelig å se for seg at Khabib ikke skal klare å ta ned Holloway en eneste gang. Det kan godt hende at det nettopp er kun en eneste gang som er alt som trengs. Det er ikke nødvendigvis slik at Khabib klarer å tappe ut Holloway på første nedtagning, men det å ha Khabib oppå seg over lengre tid er utmattende uansett hvor godt trent man er. Khabib har vist kamp etter kamp at han leker med motstandere på bakken. Han er til og med så overlegen at han snakker både til motstanderen, folk i publikum (Mike Tyson) og Dana White mens han ligger oppå motstander. Det sier litt om han selvtillit og kvaliteter på bakken.

Det er ekstremt mange som har blitt Khabib fans i løpet av de 2-3 siste kampene hans. Mye skyldes at folk ser på recorden og tenker at "oi, han er jo skikkelig overlegen". Sannheten er at dette må tas noe med en klype salt. Halvparten av motstanderne til Khabib er deltids fightere fra Russland som jobber som rørleggere eller andre yrker på heltid. Jeg sier absolutt ikke at han ikke er verdig en slik record, fordi han er absolutt en meget meget god fighter. Det er bare viktig å poengtere at ekstremt mange av de han har møtt tidlig absolutt ikke er noen MMA-talenter. Når det skal sies har han møtt mange gode fightere i UFC som han absolutt har imponerende seiere over. Dersom han klarer å slå Max Holloway blir jeg og mange andre også imponert. 

Hvem som vinner denne kampen er vanskelig å si. Dersom Khabib får denne kampen til bakken tror jeg Holloway vil ha problemer. Dersom Holloway klarer å holde denne kampen stående tror jeg Khabib vil ha problemer. Særlig i de senere runder. Uansett er dette en svært spennende og ikke minst viktig kamp for divisjonen. Selve UFC kortet denne natten er også meget meget imponerende! Det er proppfullt av gode kamper, så her er det bare å sette seg ned å nyte god fighting! 


Recent Posts
bottom of page