top of page

UFC analyse: Werdum vs Volkov

Fabricio Werdum vs Alexander Volkov. En kamp som egentlig ikke høres så interessant ut, men som kanskje kan bli det likevel. Fabricio som for ikke alt for lenge siden mistet tittelbeltet sitt til Stipe Miocic har ikke akkurat imponert nevneverdig den siste tiden. Kampene han har gått har vært mot vesentlig lavt ranked fighterer, og langt i fra toppkvalitet (Hvis man ser bort i fra Overeem kampen). Werdum er flink til å takke nei til kamper han ikke vil ha, men nå ser det ut som han har funnet hva han selv mener er en verdig motstander i Alexander Volkov. Om det er riktig vil tiden vise

Fabricio Werdum: Jeg har flere ganger tidligere gått inn på Werdum sine kvaliteter og ferdigheter i MMAbloggs sine UFC analyser, så jeg går ikke like mye inn på dette nå. Kort sagt er Werdum den beste tungvekteren på bakken, men på den andre enden en av de dårligste stående. At han er i stand til å tappe ut hvem som helst er jeg absolutt ikke i tvil om. Når det kommer til den stående strikingen er det noe helt annet. Han har liten hodebevegelse, lite imponerende slagteknikk og en fotbevegelse som det ikke noe mønster eller klokskap bak. Ja jeg høres kanskje ut som en Werdum motstander, men sannheten er at en gang i tiden var jeg faktisk imponert over denne mannen. De siste årene kan jeg ikke si det samme. Hans sportslige ferdigheter særlig stående har ikke imponert meg, og det merkeligste er at det ikke ser ut som dem utvikler seg over tid heller. Måten han tiltrer utenfor buret er også lite imponerende. Han har de siste årene vist seg å være en uhyggelig fyr mot andre utøver (Tony Fergusen, Colby covington) som noen eksempler. Han er også veldig glad i å si nei til kamper, særlig til kamper som ikke passer hans stil. Ser han et lett bytte han har sjans med å ta ned på bakken, så takker han raskt ja. Det skal sies at Volkov ikke er like lett bytte som han forrige motstandere som Walt Harris og Marcin Tybura.

Alexander Volkov: er absolutt en habil fighter som er i stand til å slå Werdum. Det er ingen tvil om at det er Werdums bakkenivå som er Volkov sin største frykt. Volkov har slått store navn som Roy Nelson og Stefan Struve for å nevne noen. Han har også en solid MMA erfaring med 35 kamper totalt. 19 av disse på knockout. Riktignok er bare 3 av disse 35 kampene i UFC. Han har likevel en solid erfaring fra Bellator og andre mindre organisasjoner. Volkov er en solid striker som absolutt er på nivå med Werdum (Mest sannsynlig høyere). Det er nok liten tvil om at denne kampen blir noe annet enn striker vs grappler. Det er godt mulig Werdum har en plan om å overraske med å gjøre det til en stående kamp, men det tror jeg er lite klokt.

Alt i alt er dette en hovedkamp som egentlig ikke er veldig spennende. Både Volkov og Werdum ønsker seg en mulighet for å slåss om beltet, men jeg sitter med følelsen at egentlig ingen fortjener det noe mer enn den andre. Werdum er riktig nok høyere ranked enn Volkov, men de siste kampene hans har vært ensformige og forutsigbare. Det er sjeldent jeg sitter med følelsen av at en fighter ikke fortjener å vinne en fight, men den følelsen har jeg ovenfor Werdum.

Følg likevel med på dette eventet. Det er andre kamper på dette kortet som er mer spennende!


Recent Posts
bottom of page