top of page

UFC Analyse: Cowboy vs Medeiros

I en noe merkelig headliner for et hovedkort er det tid for at Donald «Cowboy» Cerrone skal møte Yancy Medeiros. Noe som etter min mening fint kunne vært co-main event. Til tross for at Donal Cerrone er svært populær hos fansen er det ingen tvil om at den aldrende MMA veteranen begynner å dra på årene. Mannen som har dominert mange andre store navn er ikke lenger like rask og like kraftfull som han en gang var. Cerrone som kanskje er mest kjent for sine slagkombinasjoner som ofte blir etterfulgt av spark har fortsatt mange gode triks i ermet, men spørsmålet er om han blir for forutsigbar. I andre enden står kanskje noe ukjent for mange mannen med navn Yancy Mederios.

Donald Cerrone: Har du fulgt med på UFC bør du ha fått med deg dette navnet før. Cerrone har vært i UFC siden 2011 og WEC før den tid. Cerrone er godt kjent som en aktiv utøver som sier ja til alle kamper han blir tilbudt. Med 43 MMA-kamper kan han godt sies å være rutinert. Det kanskje største problemet til Cerrone er at han takker ja til alle kamper, og ofte på kort varsel. Han sier selv han er lei av alle «pinglene» som takker nei til kamper dem blir tilbudt, og vil absolutt ikke være en av dem. Kanskje er dette noe av grunnen til at han ikke har vært tittelholder også. Han har sagt ja til kamper på et par ukers varsel, og til tross for småskader går han kampene han er satt opp til likevel. Ofte, og særlig i senere tid har han hatt en litt «careface» holdning i kampene sine. Det virker som han gir litt faen for tiden, samtidig som han ofte satser på sin samme slagkombinasjon som nesten alltid innebærer spark. Han er ikke veldig redd for å bli tatt ned på bakken da han selv har et meget solid groundgame. Dessverre kommer Cerrone ut av en rekke med tre strake tap på rad. Til gjengjeld har dette vært svært habile fightere han har tapt mot. Skal Cerrone ha noen sjanse på å få en ny tittelkamp må han klare å slå slik motstand. Noe jeg ikke har så stor tro på at han klarer. Til tross for tre strake tap har UFC valgt å sette han opp på en hovedkamp. Mye på grunn av han popularitet hos fansen. Om det er riktig kan man jo diskutere. Jeg sitter også igjen med en liten bismak at UFC har satt han opp mot en motstander han bør klare å slå, nettopp slik at Cerrone skal få være med i toppsiktet og dermed dra inn litt ekstra cash for UFC.

I andre enden av buret står mannen fra Hawaii med navnet Yancy Medeiros. Med 11 kamper i UFC er han likevel noe ukjent for mange. Dette har nok litt med motstanderne han har møtt å gjøre. Medeiros har vunnet 4 av de siste 5 UFC kampene han har gått, og motstanderne han har slått begynner å bli av bedre kaliber enn tidligere. Forrige kamp vant han mot Alex Olivera under UFC 2018. En mann som har vært i MMA-gamet en stund. Medeiros har et solid team bak seg med Cesar Gracie som jiu-jitsu coach og selveste Richard Perez som boksecoach. Medeiros omtales som meget god på bakken, men har faktisk dobbelt så mange knockout seiere enn submissions. Han var også med i ultimate fighter, men her røyk han ut etter å ha ødelagt tommelen i et fall. Til tross for at jeg sitter med en følelse av at UFC har gjort denne matchupen for å gi Cerrone en fordel er Medeiros absolutt ingen lett oppgave. Det er Cerrone som har alt å tape på denne kampen. Det er en fordel Medeiros kan dra stor nytte av.

Så har egentlig Cowboy noen sjanse til å vinne denne kampen? Absolutt! Det kreves likevel at han er 110% skarp i buret. De siste kampene til Cerrone har vært preget av slurvete feil, og dårlig forsvar. Er det noe som alltid har vært Cerrone sin store svakhet, så er det at han sjeldent forsvarer seg særlig godt. Han har en svak stående guard, og hodebevegelsene hans har blitt dårligere med årene. Offensivt er det langt mer positivt. Han er en fighter som er glad i å styre kampen, samt prikke inn sine velkjente kombinasjoner. Jeg sitter likevel med en bismak om at Medeiros kan klare å forutse disse kombinasjonene. Vi har sett dem mange ganger før, og det er en rytme i alt Cowboy gjør. Forhåpentligvis har han krydret det offensive game sitt litt. Til tross for at det er andre kamper på dette kortet som kanskje hadde fortjent tittelen som hovedkamp er denne kampen fortsatt verdt å få med seg. Spørsmålet er om Cowboy har nok motivasjon og vilje til å vinne denne kampen. Har han det er det få som klarer å slå han.


Recent Posts
bottom of page