top of page

UFC analyse: Stipe Miocic vs Francis Ngannou


Det fysiske beistet møter den taktiske brannmannen til et fyrverkeri av en tungvektskamp! Stipe Miocic mot Francis Ngannou har alt som trengs for å få tittelen årets kamp. To hardtslående beist hvor utfordreren faktisk er storfavoritt hos oddsmakerne. Dette blir spennende

Det er ikke første gang Stipe Miocic er underdog til tross for at han er tittelholderen. I forrige kamp mot Junior Dos Santos var han også underdog. Som vanlig presterte Miocic meget bra, og fikk en knockout i første runde. Noe svært få hadde sett for seg på forhånd. Miocic ser kanskje ikke like mye ut som et beist som Ngannou, men jammen slår han som en okse for det! Ikke bare slår han hardt, men han har en teknikk som er nydelig å se på. Hodebevegelser som en lettvekter, fotarbeid som få i tungvektsklassen har og slagkraft både på lang avstand og kort. Det er ikke ofte man ser tungvektere mestre alle disse egenskapene slik som Miocic gjør det. Mannen som er meget jordnær og jobber som brannmann (til tross for at han tjener millioner) er meget dedikert til sporten han driver med. Han tar sine motstandere seriøst, og studerer dem nøye før kamp. Han vet nøyaktig hva Ngannou kommer til å bringe inn i buret. Det som gjør Miocic til den beste tungvekteren (kanskje også gjennom tidene) er at han er komplett god på mye forskjellig. Han har egentlig en brytebakgrunn, men dette skulle man absolutt ikke trodd når man ser de tekniske stående ferdighetene som denne mannen byr på. Han er god både når han skyter fremover og mens han forsvarer seg bakover. Han knocket til og med Werdum ut mens han rygget bakover! (skal sies at Werdum absolutt ikke er like teknisk stående). Ngannou har vist gjentatte ganger at han er en knockout-maskin uten like. Er det en mann som likevel kan overvinne dette, så tror jeg det er nettopp Miocic.

Francis Ngannou: Beistet fra Kamerun som knocker ut folk øst og vest. Forrige kampen hans mot Alistar Overeem (som er meget god teknisk stående) ble sistnevnte nettopp offer for en av Ngannous fryktelige knockouter. Jeg tror aldri jeg har sett en lignende uppercut i UFC noen gang. Det er nesten utrolig at hodet til Alistar Overeem fortsatt sitter fast på nakken hans. Denne mannen har en ekstrem måte å få maksimalt med energioverføring i slagene sine. Han bruker hele kroppen til å overføre kraft i slagene, og slår hardere enn de fleste. Nylige tester hos UFC performance insitute viser at han slår «hardest i verden». Dette skal tas med en klype salt, da det ikke er så mange fightere som har tatt denne testen enda. Særlig fightere utenfor UFC. Uansett er det ingen tvil om at denne mannen slår hardt. I tillegg til ekstrem slagkraft har han også et meget godt takedown defense. Han er flink til å holde seg stående mot gode grapplere, og har til og med fått gode grapplere til å tappe ut selv.

Men er egentlig slagkraft alt? Det finnes absolutt svakheter i Ngannou sitt angrep. Han legger ofte mye kraft i slagene sine, og forsvarer seg med å bøye kroppen og hodet bakover mot kontringer. En som er god på takedowns kan lett utnytte dette dersom man lurer med et par «fake shots» før man går for en takedown. Om dette er noe Miocic kommer til å gjøre er jeg noe usikker på.

(Artikkelen fortsetter under bilder)

Mange mener at Miocic sin vei til seier er å ta Ngannou ned på bakken. Jeg er ikke helt enig dette. Ngannou har flere ganger vist seg å være sterk på bakken. Han har fått gode bakkemotstandere til å tappe ut før på grunn av rå styrke. En liten kontring på et takedown forsøk fra Miocic kan føre til fatale konsekvenser for Miocic sin del. Får han Ngannou oppå seg kan det fort gå galt. Til tross for at Ngannou har ekstrem knockout-kraft mener jeg at Miocic har gode muligheter til å slå han stående.

Det er noe spesielt at Ngannou er så storfavoritt til denne kampen. Ja mannen slår ekstremt hardt, og har bevist dette gang etter gang. Likevel har Miocic bevist enda bedre hvordan han gang etter gang vinner over såkalte favoritter. Han har møtt tøffere motstand enn hva Ngannou har, og har vunnet over disse på grunn av god taktisk planlegging og fantastisk teknikk. Det er ingen tvil om at denne kampen kan svinge begge veier. En ultraliten feil fra Miocic kan føre til at han ligger knocket ut på bakken. Samtidig er det også små marginer som kan føre til at Ngannou gjør nettopp det samme. Det er ingen tvil om at taktikken til Miocic blir å hale kampen ut lengst mulig for å plukke Ngannou fra hverandre etter hvert som rundene går. Dette har riktignok vært planen til Miocic før, men likevel har man sett at han har knocket ut folk i første og andre runde på grunn av god teknisk boksing. Jeg sitter igjen med en følelse at jeg vil se nok en monsterknockout av Ngannou, samtidig som jeg ønsker at Miocic skal vinne på grunn av den nydelige teknikken han har. Dessverre er ikke begge utfall en mulighet. En ting er likevel bombesikkert, og det er at dette blir en ekstremt spennende kamp!


Recent Posts
bottom of page