top of page

UFC analyse: Lawler vs Dos Anjos


Robbie Lawler vs Rafael Dos Anjos! Den ville krigeren mot den mer kalkulerte krigeren møtes til kamp. Robbie Lawler som er en publikumsfavoritt blant ekstremt mange MMA-fans. Kampene hans er aldri kjedelige å se på. Han går heller 110% inn i slagsveksling fremfor å vinne på poeng. Han har null redsel for å bli knocket ut selv. Mange mener at kampen mellom han og McDonald var en av tidenes beste UFC kamper. Noe jeg er litt uenig, men uansett en helt sinnsyk kamp. Dos Anjos på andre siden har også en vill kriger i seg, men det kan sies at Dos Anjos har lært seg å kontrollere denne krigeren mer enn hva Lawler har.

Robbie Lawler: Kommer nettopp ut av en seier mot Donald Cerrone. En kamp han ikke hadde store problemer mot en aldrende og noe umotivert Cerrone. Det er ingen tvil om at Lawler har det som skal til for å knocke ut hvem som helst i UFC. Hans store svakhet er når han går inn i "rage" mode. Da flyr slagene i alle kanter. Han mottar og deler ut slag i et vanvittig tempo. Dette er også hans store styrke. Til tross for at motstandere treffer han godt i disse utvekslingene virker det som han tåler det meste som treffer fjeset hans. De aller fleste sa at når Lawler kom inn i UFC ville ikke taktikken og stilen hans fungere, men sannheten er at han er en av de få som har fått en slik taktikk til å fungere utmerket. Det skal sies at han ikke bare slår løst rundt seg totalt ukontrollert. Teknikken hans er bra, og kondisjonen hans er av topp kvalitet. De første rundene pleier han å ha fin teknikk og gjennomtenkte angrep. Denne teknikken og gjennomtenkingen har en tendens til å forsvinne inn i de senere rundene og heller utvikle seg til en "beast mode" taktikk. Noe som har fungert flere ganger til min overraskelse. Det er nok mange som ønsker at Lawler skal ta tilbake tittelen fra mye forhatte Tyron Woodley. Personlig håper jeg litt på det samme. Jeg er ingen superfan av Lawler, men absolutt ingen fan av Woodley.

Rafael Dos Anjos: En mester på bakken, samtidig som han er meget god stående. Dos Anjos er en smart fighter som har mange decision wins bak seg. Han kan både bruke sin meget gode jiu-jitsu samtidig som han har evnen til å knocke ut motstandere. Til tross for at han er agressiv i flere kamper har han mange seiere på dommeravgjørelser. Lawler har vist seg utallige ganger tidligere at han tåler mye juling, så spørsmålet er om Dos Anjos har knockout-power til å ta ut Lawler. Det er ingen tvil om at Dos Anjos sine Jiu-jitsu ferdigheter kan være en avgjørende faktor i denne kampen.

Både Lawler og Dos Anjos er spennende fightere. Begge har mulighet til å få tilbake UFC-beltet, noe begge fightere virker å være veldig tent på. Det blir spennende å se hva som er kampplanen til Lawler. Han har hatt mye hell med den ville stilen hans tidligere, men dette er Dos Anjos godt forberedt på. Det er ingen tvil om at Dos Anjos kan få fordeler ved å dra denne kampen til bakken. Lawler har faktisk ikke vunnet en eneste kamp i ufc ved submission. Noe som er litt rart etter som han overrasket de fleste med en submission seier over Jake Shields i Strikeforce før Strikeforce ble fusjonert med UFC. Uansett er dette en kamp som betyr mye for begge fightere. Selve Fight Night-kortet er også overraskende godt for å være Fight Night. Både Mike Perry og Teixeira er i action på dette kortet. Kamper som er verdt å få med seg


Recent Posts
bottom of page