top of page

UFC analyse: Cub Swanson vs Brian Ortega


Veteranen mot kometen! Denne kampen har oppskriften til å bli en meget god kamp med mange fulltreffere. Men betyr mange fulltreffere nødvendigvis knockout? Enda kampen tyder på å bli en kraftfylt kamp med mange slagvekslinger er jeg faktisk ikke 100% sikker på om denne kampen blir avgjort før 5 runde. Cub Swanson er kjent for å kunne motta mange harde slag. Ortega er mest kjent for å vinne på submission eller decision, noe jeg tror kan bli en vanskelig oppgave mot en Swanson

Cub Swanson: Mannen som er kjent i UFC for mange. Kanskje hadde han også fight of the year mot Choi Doo-Ho som var et fyrverkeri av en kamp. Cub Swanson har sin store fordel med at han aldri er redd for å ta i mot et slag samtidig som han elsker å fyre av slagkomboer mot sine motstandere. Merkelig nok klarte han kun en decision over Artem Lobov, en fighter jeg mente han burde klart å slå i løpet av 2-3 runder. Han ønsket nok rett og slett å ikke gå på en skikkelig blemme. Noe et tap mot Artem Lobov virkelig ville ha vært. Swanson har langt bredere MMA erfaring med sine 32 MMA kamper mot Ortega sine 12. Swanson har også hele 13 kamper i UFC og kun 3 tap. Dette mot meget profilerte fightere. Blant annet tittelholder Max Holloway. Swanson har vunnet på alt mulig fra submissions, decisions, KO og TKO. Han har er bredt spekter av ferdigheter han kan ta av. Skal sies at samtlige tap han har i UFC har vært på submission, så kanskje er dette også hans største svakhet.

Brian Ortega: En spennende fighter med en litt spesiell uortodoks teknikk. Han er i utgangspunket en Jiu-Jitsu fighter, men som har blitt meget god i boksing. Han har en litt merkelig boksestil hvor han blander ganske tradisjonelle boksebevegelser i tilpasset MMA-stil. Han point-striker mye samtidig som han også er kompakt med guard og hodebevegelser. Til tross for at han også tar i mot slag av og til, så beveger han ofte hodet i riktig retning så ikke energioverføringen blir kritisk for slagene som treffer han. I noen kamper kan det virke som han ikke bryr seg så mye om han blir truffet. Noe som kan være skummelt mot Cub Swanson. Ortega sin striking begynner å bli såpass habil at man ofte kan glemme hvor farlig han kan være på bakken. Om bakkenivået hans er godt nok for Cub Swanson gjenstår å se.

Det er ingen tvil om at denne kampen kan utvikle seg i flere retninger. Det kan enten blir en stående krig, men den kan like fort havne på bakken. Det kommer helt an på hva som er gameplanen til fighterne. Jeg vil kanskje gi en liten fordel til Cub Swanson på striking, men om den fordelen er stor nok til å gjøre en forskjell spørs. Jeg tror Ortega har mye spennende å komme med mot Cub Swanson. Dersom Ortega sliter stående kan han alltids prøve å ta kampen til bakken. Der har han nok en liten fordel enda man ikke skal undervurdere Cub Swanson sitt groundgame heller. Jeg er rimelig sikker på at Swanson har forberedt seg godt på å forsvare seg på bakken. Uansett hvilket utfall denne kampen får bør den bli underholdende å se på!


Recent Posts
bottom of page