top of page

UFC analyse: Bisping vs Gastelum


Det skulle jammen ikke gå lang tid før Bisping fant veien inn i buret igjen. Man kan ha mange meninger om superveteranen, men at han er en real fighter bør de fleste være enige i. Det har ikke en gang gått to måneder siden Bisping mistet beltet mot GSP, men jammen får vi se han i ringen igjen. Denne gangen mot Gastelum.

Bisping som så kjent mistet tittelbeltet lar seg ikke vente lenge før han igjen trår foten inn i buret igjen. Denne gangen mot en langt yngre motstander som har vært langt mer aktiv enn GSP de siste årene. Det er mange som sier Bisping er en god fighter som har vært i gamet lenge. Dette er jeg helt enig i. Likevel er det mye spennende som bor i Gastelum. Jeg har vært fan av Gastelum helt siden han var med i ultimate fighter. Han er en spennende fighter som har utviklet seg ekstremt raskt og på riktig måte. Gastelum som egentlig har en bakgrunn innen wrestling lærte seg raskt å bli god stående også. Veldig raskt! Det er sjeldent man ser fightere med wrestling-bakgrunn bli så gode på striking så raskt som Gastelum har. Han er spennende å se på, men også dødelig effektiv med det han gjør. Han har gang på gang vist at han har en meget god utholdenhet til tross for at han er en kompakt type. Jeg kan aldri huske at noen av kampene hans har vært kjedelig heller. Han går alltid fremover og liker å ha et høyt tempo i kampene han går. Dette er også noe Bisping er kjent for.

Alt tyder på at dette er en kamp som ikke kommer til å vare fem runder. Begge fightere er kjent med å ga hardt til verks. Bisping var riktig nok noe tilbakeholden i kampen mot GSP, men han hadde sine grunner. GSP er ikke en fighter man rusher. Da havner man fort på bakken. Det samme gjelder Gastelum. Jeg tror riktig nok Bisping kommer til å være mer offensiv i denne kampen. Han føler han har noe å bevise etter tapet mot GSP.

Så hva er egentlig den store forskjellen mellom fighterne?

Det er ingen tvil om at Gastelum har overtaket på bakken. Han kommer fra en brytebakgrunn, mens Bisping kommer fra en striking bakgrunn. Det skal riktig nok sies at jeg tror Gastelum har større fordel på bakken enn hva Bisping har stående. Nettopp fordi Gastelum har vist gang på gang at han er meget god stående. Bisping viste i sinn forrige kamp at han ikke er redd for å gi litt juling mens han har noen over seg på bakken heller. Dette tok han GSP virkelig på senga på i forrige kamp. Den største fordelen Bisping har er selvfølgelig erfaringen. Han er en legende i UFC og har holdt på så lenge jeg kan huske. Han er rappkjefta og har ingen hemninger når det kommer til motstandere. Noe jeg virkelig respekterer. Gastelum på den andre siden har ikke vært i gamet like lenge. Om det har så stor faktor er jeg noe usikker på. Gastelum har hatt flere store kamper hvor han har hatt presset på seg. Det har vist seg at vekt er hans største motstander, ikke andre fightere.

Så hvem vinner kampen?

Personlig ville jeg satt pengene mine på Gastelum. Gastelum får mye mer ut av å vinne denne kampen enn hva Bisping gjør. Bisping har sagt at han trolig går sin siste kamp i Mars neste år. Gastelum er en ung fighter som er på vei oppover. Bisping er en gammel veteran som er på vei til å gi seg. Jeg føler at jeg har sett og hørt denne kampen mange ganger før i andre fightere. Det er ingen som bryr seg om Bisping taper denne kampen. Han har allerede heltestatus for å ha tatt kampen på kort varsel etter at Anderson Silva nok en gang ble tatt for doping. Gastelum er raskere, yngre og mer sulten på å vinne.


Recent Posts
bottom of page