top of page

UFC analyse: Cody Garbrandt vs T.J Dillashaw


For et fyrverkeri av et hovedkort vi har foran oss til helgen! Hver eneste kamp hadde nesten fortjent en egen analyse. Likevel har valget falt på Cody Garbrandt vs T.J Dillashaw som min favorittkamp. Dette fordi det er to helt sinnsyke fightere med vanvittige ferdigheter.

De fleste har hørt om rivaliseringen mellom Garbrandt og Dillashaw før denne kampen. Dillashaw forlot Garbrandt sitt team for å følge sin striking coach nyåpnede gym. Dette falt selvfølgelig ikke i smak hos Team Alphamale (Garbrandt sitt team). Rivaliseringen og hatet bare fortsatte under the ultimate fighter hvor dem begge var trenere for hvert sitt lag.

Men bortsett fra rivaliseringen er det ekstremt mye annet som er spennende med denne kampen. Garbandt som har en meget god striking karriere bak seg men har lært seg wrestling vs Dillashaw som har en meget bra wrestling karriere bak seg og lært seg striking. Spørsmålet er kanskje hvem er best på sitt respektive felt?

Cody Garbrandt:

En av mine favorittfightere i UFC. Han har helt ekstremt god striking som få kan matches med. Han er lynrask samtidig som fotarbeidet og strikingteknikken er i verdensklasse. Måten han beveger seg og måten han samler kraft i slagene er helt unikt fra mange andre fightere i samme vektklasse. Det er rett og slett ingen som er bedre rent strikingmessig i klassen. Spørsmålet er om wrestlingen hans holder mål? For å være helt ærlig så tror jeg faktisk det. Dillashaw er en ekstremt god wrestler, men Garbrandt trener med kanskje verdens beste wrestling gym ved Team Alphamale. Man skal heller ikke glemme at Garbrandt har trent med Dillashaw og vet hvordan han oppfører seg på bakken. Strikingen til Garbrandt derimot er ingen ting man bare blir vandt med. Når det kommer til stående kamp er nok Cody et godt hakk bedre. Men.....

T.J Dillashaw:

Har trent med kanskje en av verdens beste striking trenere i flere år nå. Duane Ludwig går for å være en av verdens beste striking trenere med god grunn. Han er også personen som står bak noe av Garbrandt sin striking fra tidligere. Kanskje er dette en fordel for Dillashaw. Dillashaw har en solid wrestlingbakgrunn og har vist flere ganger i UFC at han er en solid wrestler. Om det er nok til å slå Garbrandt er noe usikkert. Garbrandt har Uriah Faber som wrestling coach, og det er lite å si på Uriah Faber sine wrestling ferdigheter. En god Hall of Famer av en grunn. Man skal ikke glemme Dillashaw sin striking. Den holdt riktignok ikke mål mot Dominick Cruz (noe Garbrandt sin striking gjorde), men den er fortsatt ekstremt god. Alle vet at det kun er et slag som skal til for å vinne en kamp, og Dillashaw har absolutt muligheten til å avgjøre på striking. Men skjer det? Jeg tror ikke det.

Konklusjon:

Jeg har ingen tro på at dette er en kamp som blir avgjort i første runde. Jeg har fulgt begge fighterne tett i mange år, og ingen er kjent for å bli knocket ut tidlig. Når det kommer til utholdenhet er det vanskelig å skille fighterne. Begge har gått 5 runder tittelkamper før uten å vist noen store svakheter når det kommer til utholdenhet. Mine penger blir spilt på Cody Garbandt. Ikke fordi han er ekstremt mye bedre, men fordi jeg tror han trekker det lengste strået.


Recent Posts
bottom of page