top of page

UFC analyse: Daniel Cormier vs Jon Jones 2


Omkampen alle har ventet på er endelig her! Kampen som allerede skulle ha vært omkamp ja....(sånn ca 4 ganger før?) ser ut til å endelig finne sted. To mesterlige fightere som møtes til en skikkelig mesterduell. TIl tross for at det virker som om denne kampen faktisk vil finne sted, så sitter jeg med en følelse av at jeg ikke tror det før kampen virkelig starter.

Jeg skal ikke gå veldig dypt inn på historien mellom disse karene. Dette finnes det mer enn nok av på internett fra før, men man kan trygt si at disse to herremennene geniunt hater hverandre. Dem har barket sammen på pressekonferanser og trukket seg fra omkampen flere ganger til motparten sin skuffelse. Forrige gang ble Jones tatt for doping dagen før selve kampen skulle finne sted. Forrige gang der var det Cormier som trakk seg på grunn av skade. Man sitter liksom med en følelse av at kampen ikke kommer til å finne sted noen gang. Nå ser det likevel ut som det faktisk er gjennomførtbart.

Så la oss gi litt inn på fighterene

Daniel Cormier: den nåverende mesteren. Mange mener at Jones er det ekte mesteren siden han egentlig ikke tapte beltet mot Cormier. Han ble fratatt belte på grunn av en fyllekjøringsepisode hvor han kjørte på en kvinne og stakk av fra stedet. (Ja denne kampen har mye historie bak seg). Til tross for at mange mener Cormier ikke er verdig mesterbeltet før han har slått Jones mener nå jeg at han har fortjent beltet og vel så det. Han er en profesjonell fighter både i og utenfor buret. Han har orden på privatlivet, og han kjører faktisk ikke ned folk i fylla og doper seg på fritiden. Det mest imponerende med Cormier er hvor intellegent han er i buret. Han er en relativt kort person for å være "Light heavyweight", men han har alltid en god plan på hvordan han skal slå motstanderne sine. Han utfører også planen veldig godt og tydelig. Han har vunnet blant annet over Alexander Gustafsson som ga Jon Jones sin tøffeste kamp noen sinne. Cormier har en egen evne til å tilpasse seg ut i fra hvordan kampen utvikler seg. Går kampen til bakken er han glimdrende til å klenge seg på motstanderen og kontrollere inn en choke. Mange ser på Cormier som en litt småtjukk type, men man blir overrasket over hvor god kondisjon og styrke denne mannen har. Han er alt annet enn utrent.

Jon Jones: Det er mye som kan sies om denne mannen og hvordan han har rotet til livet sitt. En ting er sikkert, og det er at ferdighetene i buret ikke kan sammenlignes med hvordan han håndterer privatlivet sitt. Mannen som etter min mening var verdens beste fighter når han var aktiv skuffer aldri i sine kamper. Han kan trygt sies å være den personen som har utviklet MMA mest de siste årene før han mistet beltet. Måten han fighter på er bare vanvittig uvanlig og veldig morsom å se på. Han skyter ut albuer fra vinkler som nesten er umulig, slår motstandere fra alle mulige vinkler, vanvittig bra bruk av knespark og utfører submissions som nesten er umulig å gjennomføre. Jon Jones har alt som er spennende med MMA. Til tross for at mange mener at han er en komplett fighter som er umulig å slå ser jeg fortsatt svakheter i stilen hans. Ja han er utrolig vanskelig å lese og komme innpå. Så fort motstanderen kommer innpå han blir det delt ut albuer i alle mulige vinkler. Det er likevel en svakhet Jon Jones har når han striker og det er guarden hans. Han har faktisk ingen guard i det hele tatt som regel, og fokuserer for det meste på å holde mostanderen på avstand med utstrakte hender. Det er to ting som er farlig med dette. Det ene er de nye reglene som er på vei inn i UFC hvor du faktisk ikke har lov til å strekke ut fingre mot motstanderens fjes i det hele tatt. Dette gjør Jones hele tiden, og kan fort bli fratatt poeng dersom han fortsetter med dette. Nummer to er hvis han møter en virkelig god bokser som klarer å dukke under de utstrakte armene hans og levere noen uppercuts. Cormier prøvde bevisst på dette forrige kamp, men lykkes ikke helt 100%.

Hvem trekker det lengste strået?

Dette er en kamp som til de grader kan svinge begge veier. Begge fightere virker veldig motiverte, særlig Jon Jones. Det virker som han absolutt er gira på å komme tilbake til buret igjen. Det skal sies at Jones hadde en MMA kamp mot Ovince St. Preux i April 2016 som jeg ikke var veldig imponert over. Om Jones holdt tilbake litt med vilje kan godt hende. Han kontrollerte kampen til tross for at han virket litt ute av form og motivasjon. Han hadde ikke den samme gnisten som han hadde før i tiden. Kanskje var dette også med vilje for å ikke røpe alle kortene frem mot neste Daniel Cormier kamp. Til tross for at Jones har vært ute av gamet en stund kan man trygd si at Cormier heller ikke har blitt satt på de største prøvene bortsett fra Gustaffson kampen. Han har møtt Anthony Johnson to ganger uten at noen av gangene imponerte meg særlig stort. Cormier virket ute av form begge kampene, for å ikke snakke om forrige kamp hvor han jukset med vekten for å klare vektkravet. Han møtte også en mostander som virkelig ga faen i den siste kampen. Han ga rett og slett opp fordi han ikke ville være i buret lenger. Cormier fikk rett og slett aldri noen motstand i sin siste kamp. Det virker likevel som Cormier tar denne kampen veldig seriøst. Han har selv sagt at beltet betyr ingen ting før han har slått Jon Jones og at dette er det ultimate målet. Til tross for at oddsmakerne er veldig sikkre på at Jones skal vinne har jeg en liten magefølelse at Cormer kanskje kan knekke koden denne gangen. Det er over 3 i odds på at Cormier skal vinne, noe som er utrolig mye for en UFC tittelholder. En ting er helt sikkert, dette blir en kanonkamp!

Glem heller ikke resten av kampene på dette UFC kortet! Kanskje det beste kortet i år med utrolig mange spennende og ikke minst viktige kamper!


Recent Posts
bottom of page