top of page

Analyse: Tittelkampen ingen bryr seg om


Analyse av helgens hovedkamp blir kanskje den korteste og mest upresise noen gang laget, men det passer kanskje også godt til kampen. For det er nemlig som overskriften sier, hvem faen bryr seg egentlig om denne tittelkampen? Amanda Nunes ble superkjendis over natten da hun knocket Ronda Rousey ut i første runde. Om det er noe å skryte av når man så hvordan Ronda opptrådde er jeg noe usikker på. I andre enden av buret står Valentina Shevchenko som vi har skrevet om før her på bloggen. Er det en ting Valentina skal ha er det at hun er meget solid både stående og på bakken. Nå skal det sies at eneste gode mostanden hun har møtt er Holly Holm, men det hun presterer er teknisk godt og bra utført. Mye av det samme kan sies om Amanda Nunes. Motstanden har vært så som så, men teknisk stående er hun veldig god. Til tross for at hun har trent mye når det kommer til bakkekamp tror jeg fortsatt at Valentina Shevchenko trekker det lengste strået. Det kan fort bli en jevn kamp, men fortsatt overraske med en tidlig knockout. Det er ingen hemmelighet at Nunes liker å gruse på den første runden.

Men hvem bryr seg egentlig? For meg er det totalt likegyldig hvem som vinner denne hovedkampen. Ingen av damene er spesielt morsomme å følge med på, og ingen av dem lyser opp media på noen som helst måte. Begge damer har prøvd å skape en "rivalisering" før denne kampen, men det lyser lang vei at dette bare er for å selge kampen. Dem appellerer ikke på noen som helst måte til noen.

Det er lett å misforstå "hvem faen bryr seg" og "dette blir en dårlig kamp" fordi kampen bli absolutt bra, men hvem som vinner tittelbeltet er totalt likegyldig. Det er sjelden jeg er likegyldig ovenfor en tittelkamp, men denne har bare rett og slett null verdi etter min mening. Heldigvis reddes UFC 213 av noen andre morsomme og spennende kamper, så følg med!


Recent Posts
bottom of page