top of page

Anmeldelse av Hykso Punch Trackers


Punch trackers fra Hykso. To sensorer man putter inn i hver boksehanske på oversiden av håndflaten. Sensorene skal telle antall slag, hva slags type slag, hvor harde slagene er, og hvor "intenst" man slår. Ja Hykso lover mye, men holder dem faktisk det dem lover?

Etter å åpne esken for første gang for å ta en titt på disse noe ukjente sensorene tenker man ikke at prisen er 1700kr. Esken er grei nok elegant på utsiden, men på innsiden finner man en usb lader som ser ut som no kina tull. Sensorene i seg selv ser ganske så stilfulle ut. Nå er det riktignok 2. generasjons sensorer jeg fikk tak i. Dem ser og fungerer hakket bedre enn første generasjon. I esken følger det med pent lite informasjon om hvordan sensorene fungerer. Kun en liten tegning. Det refereres likevel til en nettside som Hykso har laget, og her finner man virkelig alt man lurer på. Absolutt alt. Til og med hva dem jobber med videre. Er det et inntrykk jeg har fått etter å lest litt på Hykso sine community sider er det at dem jobber hele tiden med å oppdatere programvaren slik at sensoren og appen skal bli bedre. Jaja, da er det nok prat om esken og innholdet. Hvordan fungerer dem faktisk i praksis?

Her har jeg kun et ord som oppsummerer mitt inntrykk av Hykso punch trackers. Det ordet er "fantastisk". Kanskje er dette fordi jeg ikke hadde de største forventningene til dette produktet, men det kunne jeg fint ha hatt. Sensorene er dødelige presise. Dem måler antall slag, styrke i slagene, samt at det lages en "intensity score" som forteller hvor hardt du har trent. En ting er at sensorene fungerer fint, men det som gjør hele opplevelsen god er selve appen man har på mobilen eller nettbrettet. Man kan velge hva som skal vises mens man trener. Alt oppdateres "live". Jeg har til og med prøvd mange raske slag etter hverandre mens jeg teller inni meg, og sensoren har vært presis hver gang jeg har prøvd. Ganske så imponerende. Det som er ekstra morsomt er hvordan man kan se utviklingen fra økt til økt. Man kan analysere hele treningsøkten i etterkant til hver minste detalj. Hvor man "right straight" "left straight" "left power" og "right power" man har tatt. Jeg har også sett at andre har postet bilder av hvor mange uppercuts som har blitt slått, men dette fikk ikke jeg opp av en eller annen grunn.

(Et eksempel på hvordan noe av analysen etter en treningsøkt kan se ut)

Når det gjelder valgmuligheter før man skal starte en økt føles utvalget egentlig litt snevert, men når man faktisk har brukt disse dingsene et par ganger finner man fort ut at appen kan settes opp til det meste man trenger. Utviklerne lover også at det kommer mye nytt i appen i tiden fremover. Man har til nå flere valg når det kommer til oppsett av treningsøkten. Man kan velge hvor mange runder man vil gå, hvor lenge det skal være pause mellom hver runde, hvordan økten skal begynne (enten ved å trykke på en knapp, eller om økten skal begynne etter første slag) + et par andre artige funksjoner.

(Detaljert oversikt over hver runde)

Som i vist i bildet over kan man se runde for unde antall slag. Man kan også bla videre og se samme oversikt med andre detaljer. Som hvor hardt man har slått med høyre hånd, hvor hardt man har slått med venstre hånd, hvor kjapt man slår med hver enkelt hånd, Analysen skiller også automatisk ut vanlige slag og harde slag.

I min test har jeg slått på stor boksesekk. Jeg har lest flere steder at det skal fungere til skyggeboksing også, men dette har jeg ikke testet ut.

Så hvordan føles det å ha på sensorer når man bokser? Sannheten er at man ikke kjenner dem i det hele tatt. Jeg tenkte ikke et eneste sekund at det var en sensor under "boksebandasjen". Batteritiden på sensorene er gode mens man trener, men pass på å lade dem opp mellom hver gang! Batteriet brukes enda sensorene ikke er på. Hykso opplyser selv at dem skal vare i 10 timer etter lading under trening. Dette stemmer nok, men lar du dem ligge i ro et par dager er batteriet tomt. Litt synd hvis man glemmer å lade dem før man drar på trening "host host".

Det var ikke mange månedene siden jeg fikk vite om disse punch trackerne, men det var jammen en positiv overraskelse jeg fikk meg. Ved nærmere undersøkelse finner jeg ut at det er flere UFC profiler som faktisk har begynt å tatt i bruk punch trackers. Blant annet Daniel Cormier og Dan Hardy.

Noe man må tenke på hvis man bruker disse og er MMA utøver er at spark ikke blir telt med. Jeg har selv sett bilder av andres analyser og sett at dem slår x antall fler slag i minuttet, men da er det som regel ikke med spark og fotbevegelser. Dette er noe å ha i tankene når man skal analysere i etterkant. Hykso har sagt at dem holder på å lage egne sensorer til spark, så det kan bli spennende.

Så hva er den endelige dommen på disse punch trackerne fra Hykso? Er dem verdt prisen? Hykso lover selv at disse sensorene skal fungere godt, og til og med enda bedre i tiden fremover. For min del var det absolutt verdt 1700kr. Om det er noe en nybegynner bør få seg er jeg noe skeptisk til. Jeg tror da at mye av teknikken i slagene blir borte, og man begynner å tenke mer på hvor mange slag man slår. Det er en skummel trend. Er du litt over nybegynnerstadiet kan jeg uansett anbefale disse sensorene på det sterkeste. Jeg anbefaler dem absolutt til nybegynnere også, men det er ikke noe jeg ville ha prioritert fremfor godt sparringsutstyr. Hvis det er noe jeg savner på appen som følger med så er det forhåndsprogrammerte treningsprogram. Dette hadde vært et kult tilskudd. Dette er likevel bare et ønskeelement som ikke trekker sensorene ned i den grad. Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg Hykso tenker på tanken allerede med å lage forhåndsprogrammerte treningsopplegg. Til tross for bittesmå pirkefeil er dette produktet ganske nytt på markedet. For å være i et tidlig stadie leverer den absolutt opp til forventningene!

Terningskast 6!


Recent Posts
bottom of page