top of page

UFC analyse: Derrick Lewis vs Mark Hunt


Derrick Lewis vs Mark Hunt! Tungvektskampen som er så tungsvekt som du får det! En kamp hvor begge utøver kan knocket ut en hest med bare et slag! Riktignok på bekostning av kondis og andre småting, men hvem trenger vel det?

Det er duket for et kjempesmell av en knockout når Mark Hunt og Derrick Lewis møtes til tungvektskamp i helgen. Derrick Lewis har den siste tiden spist opp tungvekter etter tungvekter i UFC. Han begynner kanskje å nærme seg en tittelkamp? Før han får muligheten til det må ha en slå Mark Hunt. Det er ingen lett oppgave.

Mark Hunt som har evig mange års erfaring som MMA-utøver blant annet fra Pride før han kom til UFC har knocket ut det meste som kan krype og gå. Det kanskje mest spesielle med Hunt er at han har en morsom walk-off hver gang han knocker ut noen. Han kliner til med ett slag og går som regel andre retningen når han ser motstanderen seiler over. Noe dristig og kjepphøy måte å knocke ut folk på, men jammen har han laget er varemerke av det. Til tross for at Mark Hunt ikke er veldig god venn med UFC for tiden etter at han har direkte har snakket stygt om organisasjonen, så har han like mange fans enda, om ikke enda flere! Selv må jeg innrømme at han har et godt poeng med alt han har sagt om UFC i det siste, men det er ikke det denne analysen handler om. Det handler nemlig om hvem som vinner helgens storkamp! Å spå hvem som vinner her er ingen lett oppgave, men jeg skal prøve.

Det er ingen tvil om at dette kommer til å bli en sakte kamp, med relativt lavt tempo. Til gjengjeld vil slagene som blir delt ut smelle som bare det.

Mark Hunt:

En fighter med ekstrem lang karreiere bak seg har helt klart erfaring som sin store fordel. Dette er riktignok langt fra den eneste fordelen han har. Dem som ikke har sett denne mannen fra før vil ved første øyekast tenkte at han er mer en mester i pølsespising enn en MMA fighter. Men ikke la øyet lure. Denne mannen slår hardt som en okse, og knocker ut fightere som egentlig aldri blir knocket ut (Roy Nelson) som et eksempel. Når det kommer til ferdigheter vil jeg ikke si at Mark Hunt mangler noe i forhold til Derrick Lewis. Dem er ganske så jevngode begge to. Samme taktikk, og samme stil.

Derrick Lewis:

Også kalt «The Black Beast» er alt som kallenavnet tilsier. Han er rett og slett et beist! Mye i likhet som Mark Hunt kan man si at knockout er hans store egenskap. Denne herremannen kan knocke ut en flodhest om han vil. Han har vist gjentatte ganger at det kan se ut som han sliter, men likevel finner muligheten til å plassere et velplassert slag som får de aller fleste til å suse i kanvasen. Når det kommer til hva som mangler er det definitivt kondisen. Det ser ofte ut som han har løpt 100 mil når første runde er ferdig. Han gir alt i hvert eneste slag, går som regel for knockout uansett hva han gjør. Høy underholdningsverdi, men om det når helt opp til å bli tungvektsmester er jeg noe usikker på.

Hvem vinner fighten?

Personlig tror jeg Mark Hunt klarer å dra det lengste strået. Dette fordi erfaringen hans er det som vipper denne kampen til hans favør. Lewis har noen fordeler med at han er yngre og kanskje mer sulten. Mark Hunt har egentlig ingen ting å vinne på denne kampen. Det ser ikke ut som han trives i UFC lenger, og han kommer nok aldri til å få en tittelkamp heller. Så lenge Hunt er motivert nok til å slå Lewis så tror jeg han klarer det. Spørsmålet er bare om han er motivert nok?


Recent Posts
bottom of page