top of page

UFC analyse: Miocic vs Dos Santos 2

Snart helg og snart duket for årets største kamp i UFC! Hvertfall når det kommer til ren striking. Disse to herremennene byr på det ypperste av det ypperste når det kommer til teknisk god boksing. Junior Dos Santos er av mange rangert som den beste bokseren i hele UFC, og med absolutt stor grunn. Han har ingen problemer med å knocke ut heavyweights med 50% kraft i slagene. Treffer han med en skikkelig høyre er det ingen som står oppreist lenger. Uansett hva du heter. På andre enden har man en annen topp bokser med fantastiske kvaliteter. Junior påberoper seg å være den raskeste heavyweight bokseren i UFC, men Stipe Miocic er sannelig ikke langt bak om det stemmer. Miocic har en teknikk og kraft i slagene sine som mange proffe MMA-utøvere drømmer om å oppnå. Ja det er rett og slett duket for en fantastisk heavyweight kamp hvor knockout står på menyen!

Så hva er det som skiller disse to fighterne? Egentlig pent lite, men samtidig ganske mye. For enda begge to er definitivt udiskuterbart blant top 5 i UFC når det kommer til striking har de faktisk ganske så forskjellig måte å utføre det på. Dos Santos hevder han er den raskeste bokseren, men dette er jeg ikke alltid helt enig. Miocic er like rask om ikke raskere. Dos Santos er dog mer presis. Han er lynskarp når det kommer til å plassere slag, og han er nesten like god når han går bakover som fremover til å treffe folk. Han er også den i heavyweight klassen som har best fotarbeid og hodebevegelser etter min mening. Hodebevegelse er det skremmende lite av i heavyweight. Det er også mye av grunnen til hvorfor den forrige mesteren Werdum mistet sitt belte til Miocic.

Men hva kan Miocic stille opp med mot Dos Santos? Jo faktisk ganske så mye. Dos Santos selv sier den forrige kampen mellom de to var den tøffeste i hans karriere. Dette har han god grunn til. Mange mente at det faktisk var Miocic som stakk av med poengene, men dommerne var uenig. Den forrige kampen mellom de to kruttkanonene omtales som blant de beste noen gang i heavyweight klassen. Har du ikke sett den, så slutt å les denne posten og gå til youtube med en gang! Der ligger den gratis.

Når det kommer til hva som skiller Miocic fra Dos Santos kan man si at Miocic er mye mer aktiv når han først setter i gang slagene. Han har ofte mange slag etter hverandre. Ikke alle er like harde, men dem er dødens presise nesten hver eneste gang. Det er nesten skummelt hvor perfekt boksingen hans er. Han er faktisk den fighteren i hele UFC som har flest slag landet på motstander i en kamp. Dette mellom alle vektklasser! Noe som er ganske imponerende når man snakker om tungvektere. Mange regner Dos Santos som den beste bokseren i denne kampen, men forrige kamp beviste at dem er så jevngode som det går ann å få en UFC kamp til å bli. De første kampene Miocic hadde i UFC fikk meg til å tenke at strikingen hans ikke holder til å nå helt til toppen, men jammen har den gjort det. Han har riktig nok bakgrunn i boksing, men det som er mest imponerende er hvordan han har utviklet seg fra kamp til kamp i UFC. Hvis du er en av dem som lurer på hvordan strikere i verdenseliten utvikler seg på toppnivå så er kampene fra Miocic startet i UFC og fram til nå leksikonet på det. Det samme kan sies om Dos Santos. Dem har begge hatt skremmende god suksess med sitt boksegameplay, og fortsetter å utvikle seg på andre aspekter også.

Hvem er best på bakken?

Etter min mening er det Junior Dos Santos. Han har et veldig undervurdert groundgame. Han har selv drevet med Jiu-jitsu ved siden av boksing. Han har også utviklet et godt groundgame etter han begynte hos american top team i USA. På den andre siden sier også ryktene at Miocic har utviklet groundgamet sitt kraftig den siste tiden. Hvis kampen ender opp på bakken skal det bli spennende å se hvem som trekker det lengste strået.

Det er ikke bare de enorme ferdighetene som skiller disse to fighterne fra resten av UFC. Det er også personligheten. Mye av årsaken til hvorfor Dos Santos er min favorittfighter i UFC er den helt vanvittige kule personligheten han har. Han sier ja til alle kamper, og han snakker aldri dritt om motstanderne. Han er en hyggelig person som fleiper mye, men han er dønn seriøs i buret. Han har en rimelig kul greie han gjør når han blir presentert i ringen. Han går frem og skyter hånden ned mot bakken. Nesten som han peker mot bakken der hvor fighterne skal møtes når dommeren sparker kampen i gang. Det er få jeg synes ser skumle ut i UFC, men når han gjør den greia si vil faen ikke jeg møte han i ringen. Til og med andre fightere som Frank Mir sa han fikk litt gåsehud når han skulle ha face-off med Dos Santos. Det sier litt. Miocic har mye av den samme personligheten. Han er godt likt både blant fans og fightere, og han behandler også folk med respekt. Han er morsom å høre på, og en jordnær fyr. Disse karene viser at ferdigheter kan gå i front av drittslenging. Dem har også tallene til å bevise det. Det største UFC eventet noen gang vist på amerikansk fjernsyn er nemlig det forrige møtet mellom de to. Da var det over 9 millioner seere.

Men hvem kommer egentlig til å vinne fighten?

Min personlige mening sier Dos Santos. Om dette er fordi jeg ønsker det eller fordi jeg tror det er jeg noe usikker på. Dos Santos har utvilsomt ferdighetene til å knocke ut Miocic i hvilken som helst runde. Dos Santos har også vist at han tåler umenneskelig mye juling før. Problemet hans er at Miocic er prikk lik. Han kan knocke ut hvem som helst. Når du snakker om at Rumble Johnson er den beste knockout artisten i UFC, så har du ikke sett disse gutta gå kamp før. Dem slår like hardt som hester sparker. Dos Santos har tidligere slitt mye med skader og merkelige sykdommer. Noe han nå har kontroll på. Da han mistet tittelbeltet sitt mot Cain Velasquez hadde han er merkelig og sjelden sykdom som gjorde at immunforsvaret hans begynte å spise opp egne muskler dersom han trente for hardt. Dette har han nå under kontroll ifølge han selv. Forrige gang han gikk kamp mot Miocic hadde han også problemer med kneet, noe man ikke la særlig merke til i kampen. Det skal for all del sies at Miocic helt sikkert har hatt skader han også. Noe annet er uvanlig i dette gamet. En ting er helt sikkert, og det er at begge disse kraftpluggene er villig til å gjøre hva som helst for å bli «planetens tøffeste mann» og begge to har gode muligheter til å gjøre det. For all del, ikke gå glipp av denne kampen!

Dos Santos

Fordeler:

Slår som en løve, okse og hest til sammen. (Kan knocke ut hva som helst)

Dødelig presis i boksingen sin.

Raske slag

Har gått 5 runder flere ganger før.

Mesterlig fotarbeid og hodebevegelser

Ulemper:

Har slitt mot tidligere wrestlere og dirty boxing slik Cain Velasquez beviste.

Har en tidens til å stole veldig mye på hodebevegelsene sine istedenfor guard

Slitt mye med skader

Miocic

Fordeler:

Dødelig presis

Raske slag både fremover og bakover

God på takedown og bryting

Klok fighter som lærer ekstremt mye av hver kamp han går

Ulemper:

Ikke like godt fotarbeid og hodebevegelser som Dos Santos

Ble knust av Dos Santos på kondisjon forrige kamp

Blir mer upresis etter hvert som rundene går (fortsatt veldig presis da)


Recent Posts
bottom of page