top of page

Har Dana White mistet respekten for MMA?

Dana White, mannen som kan sies å ha løftet MMA til nye høyder gjennom en årrekke! Han kjøpte opp UFC tilbake i 2001 sammen med Fertitta brødrene og kan trygt sies å være en pioner og mye av årsaken til at MMA har blitt så populært den dag i dag. Men.... hva skjer med UFC for tiden? Det virker som etter oppkjøpet i fjor at UFC har endret totalt måten sporten behandles på.

Før var det faktisk viktig at de beste møter de beste. Slik er det så absolutt ikke lenger. Gamle legender som man vet er rustne for lov til å fighte høyt rankede utøvere, mens legender som blant annet Diaz brødrene ikke får lov til å fighte i det hele tatt. Ja riktig nok har det vært mye tull med Diaz brødrene med blant annet doping og ikke møtt opp til avtaler, men fighte er noe dem kan. Dem er morsomme å se på, og dem har en særegen og cocky stil som man enten elsker eller hater. Nylig har Dana White gått ut å sagt at Nate Diaz ikke er noen ting uten Conor McGregor. Hva er dette for noe piss? Nate Diaz er en legende og en høyt respektert fighter av mange innenfor og utenfor MMA-miljøet. Men dette handler ikke om kun Diaz brødrene

I det siste har det virket som det har rablet helt for Dana White. Enten elsker han fighterne sine, eller så hater han dem. Det virker som det er 50/50 sjanse for at han liker en fighter eller ikke. Bortsett fra hvis dem selger høye PPV tall, da elsker han dem uansett. Jeg har i mange år sett på Dana White som en høyt respektert person, som har gitt denne sporten utrolig mye. I det siste har meningen min snudd. Det har blitt et utrolig fokus på hva som selger mest. Dem som selger får tittelkamper, mens dem som ikke selger må stelle seg bakerst i køen. Dette til tross for at ferdigheter er på plass.

Det andre som irriterer meg litt er hans nesten litt for nøyaktige åpenthet om visse fightere. Han sier ting rett ut som noen ganger kan virke ekstremt uprofesjonelt.

Men business er business og på noen punkter er dette forståelig oppførsel. Likevel synes jeg det har gått alt for langt i det siste. Etter de nye eierne kjøpte opp UFC merker man at det blir mer og mer et "wrestling show" istedenfor den gode gamle UFC hvor de beste måtte møte de beste. Hvorfor kan det ikke fortsette slik? Det er trist at en så god sport skal bli så ekstremt forvandlet på grunn av ønsket om høyere seertall. Jeg er sikker på at kvalitet også blir satt pris på når det kommer til seertall.

Siste tragedie innenfor dette temaet er den nye sessongen av the ultimate fighter. Fy faen der er det mye ræl i år. Jeg forstår at konseptet med å få "redemption" ved å bringe gamle fightere inn er kult. Selv liker jeg tanken, men når showet startet har den tanken snudd totalt. Kvaliteten på kampene har hitill vært så dårlig at det nesten er trist å se på. Personer som en gang var lovende for MMA sporten virker å ha blitt med på showet kun for et siste nødskrik om å klare å nå toppen av MMA sirkuset. Eneste som driver showet er all drittslenginga mellom Cody og TJ. Den kampen kommer til å bli helt kaos. Det er bare å glede seg.....en kamp som både er for seertall men faktisk også har høy kvalitet i innhold!


Recent Posts
bottom of page