top of page

UFC analyse: Cormier vs Johnson 2


Endelig! The light heavyweight champion of the world skal ut i aksjon igjen! Daniel Cormier er både elsket og ikke minst hatet av mange. Hvorfor mange har noe i mot denne mannen skjønner ikke jeg. Han sier kanskje mye rart i media, og har noen sterke meninger her og der. Ser man på ferdighetene han bringer inn i MMA-buret er det ikke store kritikken som kan stilles! Han er rett og slett komplett. Han er en av de desidert beste bryterne i MMA sirkuset, men han er også god stående. Det som overrasker mest er at denne halvlubbende korte (tidligere heavyweight) fighteren er rimelig god stående mot fightere som er høyere og lengre enn han selv. Han klarer gang på gang å få til "dirty boxing" mot høyt etablerte striking fightere. Både Jon Jones, Gustaffson og Johnson har fått kjenne på dette. Daniel Cormier klarer gang på gang å få til mye bra stående når det ikke er rom for en takedown.

Når det kommer til bakken er det ingen som er bedre enn han. Han er rett og slett et brytemirakel som har noen sinnsykt raske overganger, og en baktanke med hvert eneste trekk han gjør. Hvis kampen utspiller seg på bakken er det ingen tvil hvem som vil vinne denne kampen.

Men hvem vinner egentlig kampen? Anthony Johnson er utvilsomt en av de fighterene i UFC med hardest knockout-power. Han kunne knocket ut en heavyweight uten problemer. Han er rask med hendene, og han setter opp slagene sine godt. Ett slag fra denne mannen gjør at de fleste sovner rimelig kjapt. Mange ville nok trodd at dette er en klassisk bryter mot striker kamp, men det er absolutt ikke tilfellet til helgen. Daniel Cormier er god til å få til dirty boxing, og han kan absolutt gjøre stor skade på Anthony Johnson. Johnson er absolutt best når han får lage god avstand og plukke slag slik som han ønkser. Daniel Cormier er ekstremt god til å kontre dette. Han klarte det godt både mot Jones og Gustaffson. Men om det er nok til å vinne kampen er jeg noe usikker på. Jeg har en følelse at Johnson klarer å finne en bedre rytme i kamp nummer to, og kommer til å finne knockouten før eller senere. Han gjorde noen småfeil i forrige kamp som han fikk betale dyrt for. Disse feilene tror jeg nå er rettet. Det stilles også spørsmålstegn med motivasjonen til Cormier. Hva har han egentlig å kjempe for? Han begynner å bli gammel, og alle vet at det er Jon Jones han egentlig er motivert til å fighte. Likevel er ferdighetene til Daniel Cormier noe man ikke kan benekte. Han er et geni inne i buret, og kan klare å vinne mot hvem som helst så lenge han er godt nok forberedt!

Daniel Cormier:

Styrker:

Ekstremt god bryter, en av de beste

Mikser kombinasjoner veldig godt

Vanskelig å lese takedown

En baktanke med alt han gjør

Svakheter

Kan ha svakheter mot raske fightere som er kvikke i slaget

Fotarbeidet kan få problemer mot raskere fightere

Motivasjonen før kamp

Anthony Johnson

Styrker:

Utrolig knockout power

Timer slagene sine veldig bra

Blir sjeldent truffet

Har Zika virus, så hodet hans er vanskelig å treffe

Svakheter:

Kondisjon (bruker mye av energien sin i hvert slag han slår)

Bryting


Recent Posts
bottom of page