top of page

Bellator tar over for UFC?


Ja da sitter jeg her igjen og skal lage en ny lengre post. Det har vært en stund siden sist. Har vært litt mye med innlevering av masteroppgave + andre spennende prosjekter på gang, men nå kommer det en skikkelig post. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å skrive om Emil Meek igjen, og ryktene om at han takket nei til kamp i Stockholm på grunn av at motstanderen ikke var en top 10 fighter. Vel... jeg skal ikke snakke om det etter som jeg har litt for lite info om saken + visse reaksjoner fra en krets veldig nærme Emil forrige gang jeg lagde et kritisk innlegg om han. Istedenfor skal jeg snakke om Bellator!

Mange "nyere" MMA-fans har som vane til å holde seg til UFC fordi det regnes som den beste arenaen for MMA-fightere. Dette er også sant, men det betyr ikke at det er mye spennende som skjer i andre ligaer. For å ikke snakke om de forskjellige ligaene nordmenn blomstrer opp i. (det får bli temaet en annen gang). Denne gangen skal jeg snakke om hvordan Bellator plutselig har gjort helomvendig i MMA-verden, og hvor mye rart UFC driver med for tiden.

Først ut er det viktig å poengtere hva som har forandret seg fra Bellator, og det er ikke pent lite. De har den siste tiden testet ut PPV sendinger og skal nå sende nok en PPV i Juni som har blitt priset til hele 49,99 dollar! Det er en rimelig spenstig sum med tanke på mange andre PPV-eventer. Billettene til selve Madison Square Garden har også rimelig spenstige priser. Jeg skal kanskje ikke si så mye som selv brukte 15.000 på en billett til UFC 205, men det var riktig nok et mye bedre kort også. Jeg skal være ærlig å si at jeg var veldig skeptisk til Bellator for 4-5 år siden, men dem har virkelig løftet seg mange hakk på de årene. Riktig nok er det mange fightere som har gått ut på dato i UFC som går over til Bellator, men det er også mange gode fightere som begynner å velge Bellator istedenfor UFC. Til og med fightere som har blitt tilbudt kontrakt med UFC velger Bellator isteden. Hvorfor er det slik?

Svaret på det bringer meg over til neste tema. Hva som skjer i UFC for tiden? Det virker rett og slett som om det er alt for mange konger i ett kongerike. Alle fighterne krever mer og mer. Ingen er fornøyde med å få under en halv million dollar lenger, og slik kan det ikke fungere. Man merker på UFC president Dana White at han selv begynner å bli rimelig lei av at fightere krever mer og mer. Det er helt riktig at fightere bør få et stort stykke av kaka, men det finnes grenser. Fightere som bare har hatt 2-3 kamper i UFC begynner å kreve gigantsummer. Kanskje enda mer tragisk er det at fightere som egentlig ikke har så mye igjen å gjøre i UFC begynner å sutre om høyere lønn.

Det som riktignok har begynt å irritere meg mest med UFC det siste året er den evige sutringen fightere har når det skal velges motstandere. Den gamle mentaliteten med at "Jeg slåss mot hvem som helst" er omtrent tilintetgjort av diva holdninger. RIktignok er det mange fightere som fortsatt hevder at de er villig til å slåss hvem som helst, men for å være ærlig finnes det svært få av dem i UFC lenger. Den ene unnskyldningen renner inn etter den andre. Michael Bisping, Jacare Souza, Fabricio Werdum er et par prakteksemplar for å nevne noen. Alltid en idiotisk forklaring. For å være ærlig er jeg drita lei det. Kanskje er dagens generasjon fightere mye mer teknisk og spennende å se på for dem som setter pris på kvalitet, men jeg savner faktisk de gamle gutta som gikk inn i buret for å kun denge løs på hverandre til en gir seg. Kanskje er det nettopp dette Bellator også har forstått. Gamle veteraner dukker opp på Bellator støtt og stadig. Denne helgen var det Rampage og King Mo, 24 Juni er det både legendene Sonnen, Silva, og Emelianenko som vender tilbake på tv-skjermen. Ja dem er kanskje utgåtte på dato, men dem er faktisk morsomme å se på. Ikke sutrer dem like mye som divaene i UFC holder på med for tiden heller

Så vil Bellator ta over for UFC? Trolig ikke i nærmeste fremtid. Det er fortsatt for mange gode fightere i UFC. Det blir riktig nok høyere og høyere kvalitet på kampene i Bellator, men UFC er og forblir storebror hvertfall en stund til. UFC har også skjønt det viktige med å være størst. Nemlig det å alltid velge en kamp som selger ovenfor en kamp som er mest fortjent.


Recent Posts
bottom of page