top of page

UFC analyse: Belfort vs Gastelum


Endelig helg og endelig ny UFC! Riktignok fight night, men når sant skal sies begynner fight night å ta seg opp. Det blir stadig mer og mer imponerende kort. Det virker ikke lenger som UFC XXX har alle de store kampene lenger.

Når det kommer til helgens hovedkamp har vi noe spennende i vente. Den gamle veteranen Belfort skal mot up and coming Kelvin Gastelum. Gastelum er personlig en fighter jeg har mye sansen for. Han er en spennende fighter og en aktiv fighter. Riktignok hatt noe problemer med å nå vekt, men disse problemene er borte nå. Han har nemlig gått opp en vektklasse for å unngå disse problemene igjen.

Selve kampen:

Belfort er mildt sagt en av de mest agressive fighterne du finner i UFC. Det er ingen hemmelighet at denne gamle veteranen har gjort det stort med taktikken med å rushe 110% fra start hver gang. Noen ganger med mer hell enn andre. Det mer negative er at han har blitt tatt for doping gjentatte ganger. Noe som det dessverre er alt for mye av for tiden i UFC. Om teknikken hans er nok til å slå Gastelum er jeg i noe tvil over. Riktignok kan Belfort slå hardt som en okse om han vil, men han eksponerer seg ofte i slagene sine. Han overekstender seg ofte, og han åpner opp en del svakheter når han setter i gang med sine heftige kombinasjoner av slag som fyker mer eller mindre i alle retninger. Teknikken er riktignok planlagt, men om det blir for lett for Gastelum å kontre kan det godt mulig være. Gastelum har kanskje noen fler strenger å spille på enn hva Belfort har. Gastelum har nemlig en veldig god bryteteknikk som man ikke har sett super mye til i de siste UFC kampene. Mye av grunnen til dette er fordi den stående teknikken til Gastelum har blitt veldig god. Jeg husker tiden han var på ultimate fighter. Da var ikke teknikken super mye å skryte av, men likevel vokste han for hver eneste kamp han hadde under TUF. Da han etter hvert fikk et profesjonelt team bak seg var læringskurven helt enorm. Stående så han bedre ut for hver kamp som gikk.

Med andre ord tror jeg Gastelum har mer en nok strenger å spille på til å slå Belfort. Likevel vet vi at Belfort har det som skal til for å avgjøre en fight i første runde. Min penger står likevel på at Gastelum drar dette i havn. De fleste vil nok hevde at Gastelum drar dette ut til 5 runde, men jeg er ikke så sikker. Kanskje overrasker han med en knockout eller submission lenge før det.


Recent Posts
bottom of page