top of page

UFC analyse: Anderson Silva vs Derek Brunson


Den taktiske veteranen mot den ville unghesten. To vidt forskjellige stiler å slåss på, og underholdende som bare f... Dem som ikke kjenner Anderson Silva fra før har nesten ikke lov å se denne kampen. MMA desidert største legende gjennom tidene. Mannen som klarte å forsvare tittelen hele 10 ganger, og etter min mening mistet den fordi han ga litt for faen er tilbake i buret!

Ingen kan argumentere mot at Silva ikke en gang var den aller beste MMA fighteren på denne jord. Dessverre har mannen nå blitt 41 år og er ikke lenger like rask. Jeg har alltid vært i mot at legender skal holde på for lenge, men når det kommer til Anderson Silva er dette et unntak. Han er morsom å se på, og han har en veldig merkelig stil som er vanskelig å finne ut av. Denne stilen fungerte veldig godt når han var kvikk og rask, men de senere årene har han vist at han har blitt tregere på mange aspekter. Han beveger ikke hodet like godt lenger, og han blir oftere truffet nå enn hva han ble før. Det betyr likevel ikke at han ikke har muligheter til å vinne denne kampen. Han er god på bakken, og han er god stående. Han har såpass mange år bak seg, at det er umulig å avskrive han å vinne en hver MMA-kamp uansett motstander.

Når det kommer til Derek Brunson er han stikk motsatt stil av hva Silva er. Han elsker å svinge høyt med venstreslegga, og er mer eller mindre totalt likegyldig når det kommer til å holde guard oppe. Han legger for det meste alt inn i et kort, og det er å denge løs på motstander. Dette er noe som har forundret meg ganske mange av kampene hans etter som han har en solid brytebakgrunn. Nå skal det sies at denne taktikken han fungert helt greit for han så langt. (Bortsett fra Whittaker kampen) Om dette er nok til å noen gang få en tittelkamp er jeg noe usikker på.

En ting er helt sikkert, og det er at kampen bør bli rimelig spennende og interessant med tanke på hvor forskjellig disse to fighterne bruker å fighte. Personlig tror jeg Silva går av med denne seieren. Både fordi han klarer å forutse Brunson sin gameplan, men også fordi han sårt trenger en seier.


Recent Posts
bottom of page