top of page

UFC analyse: Holly Holm vs Germaine de Randamie


Nok en kvinnekamp på hovedkortet! Jammen begynner kvinene å inntre UFC for full gass. Kanskje er det også en god grunn til det, fordi kvaliteten hos kvinnene vokser stadig. Jeg mener fortsatt at det bare er de 3-4 beste kvinnene i hver divisjon som holder et høyt nok nivå for å være i UFC, men det kommer seg stadig. Titter man ned på 6-10 plass i hver divisjon er det ekstremt sprik når det kommer til kvalitet. Langt større sprik en i de fleste menn-divisjonene. Nå er det kun "Bantamweight" divisjonen som er etablert over tid i UFC hos kvinnene, så litt spillerom må man gi dem.

Men nok om det, vi har et meget imponerende UFC 208 kort i ventet. Til tross for noen eldre veteraner er det fortsatt spenning i vente. Hovedkampen kanskje den mest teknisk spennende. Dette blir en meget ferdighetspreget hovedkamp mellom verdens beste kvinnelige MMA-bokser mot en av verdens beste kvinnelige thaiboksere!

Holly Holm: en meget spennende fighter som jeg tror kommer til å nå langt i den nye vektklassen. Hun har absolutt utsøkte bokseferdigheter. Fotarbeid, striking, hodebevegelse. Alt sitter som smurt på denne kvinnen. Det som er morsomt er at hun har blitt god på mange andre elementer som mange klassiske boksere ofte sliter med når dem går over til MMA. Hun er god på spark, og ryktene sier at hun har trent mye på grappling og blitt meget habil på det også etter hun begynte hos Jackson-Winkeljohn. Men er det nok til å slå en meget dyktig thaibokser?

Germaine de Randamie: Har en lang liste over motstandere hun har slått i thaiboksing. Hele 46-0 i record. Nå skal man likevel ikke ta dette for god fisk med en gang, fordi thaiboksing har noe merkelig oppsett for kamper noen ganger, uten at jeg skal gå så mye nærmere inn på det. Hun har nemlig bevist at hun kan vinne MMA-kamper, men også at hun kan tape dem. Hun har en interessant stil som er veldig preget av hennes thaiboksing-bakgrunn. Er det nok til å slå Holly Holm?

Skal jeg tippe en vinner av denne kampen faller valget mitt på Holly Holm. Hvorfor? Jo fordi hun har flere stringer å spille på. Er det noe jeg har lagt merke til med både Germaine de Randamie og veldig mange andre thaiboksere, så er det at dem raskt sliter mot gode strikere som har trent mye boksing. Thaiboksing har ofte ikke samme fokus på hodebevegelse, og kan lett påvirkes av gode raske jabber. Noe Holm er flink til å bruke. Spørsmålet i denne kampen er hvem som kommer til å starte med press. Jeg tror faktisk Holly Holm kan nyte godt av å starte litt deffenstivt og kontre i denne kampen. Hun har bevist før at det er hun meget god på. Skulle ikke det gå tror jeg hun har flere våpen når det kommer til grappling enn hva Randamie har. Nå har vi riktig nok sett Holm tape på submission i UFC før, men jeg tror hun er mye bedre når hun får lov til å være den offensive grappleren istedenfor å forsvare seg på bakken. Uansett er helgen UFC stevne noe å glede seg til!


Recent Posts
bottom of page