top of page

UFC analyse: Enda en legende vender tilbake


RODRIGUEZ VS PENN! BJ Penn er endelig tilbake i buret. Men er det egentlig det rette valget for han? Misforstå meg rett. BJ fortjener all ære han kan få. Han er en pioner og legende i MMA miljøet, som en gang var en fryktet fighter. Merk deg "en gang". Penn har vært borte fra gamet i mange år nå, og sporten har forandret seg MYE, veldig mye! Til tross for at Penn sikkert er kjempemotivert for å komme tilbake og vinne MMA kamper igjen tror jeg helt ærlig det også er litt for å tjene gode penger igjen. Kanskje mer enn selve sporten og ferdigheter i seg selv. Dette vil han i så fall ikke være den første til å gjøre. Altså vende tilbake for penger. Det finnes mange eksempler før han. Til og med i bokseverden. (Mike Tyson, host host). Noen vil kanskje mene at BJ Penn har en real sjanse i denne kampen. Beklager, jeg er ikke en av dem. Rodriguez er rett og slett for god og for motivert i denne kampen. Rodriguez som har til vane å vinne på dommeravgjørelse er allikevel ingen klar vinner av denne kampen i mine øyne. Han er en veldig spennende fighter med et utrolig arsenal av hva jeg har sett så langt av ungutten. Han har en morsom og underholdende måte å fighte på, og han har trent mye på bakken den siste tiden for å utvikle seg der også. En gammel ringrev som BJ Penn kan plutselig få inn en karamell, og da er det god natt. Man veit aldri, alt kan skje i buret.

Penn er en tøff fighter som tåler mye juling, men til tross for Rodriguez sin manglende evne til å knocke ut fightere tror jeg likevel at om kampen går alle fem runder så vinner han. Han er jo tross alt vant med å vinne på dommeravgjørelser. Rodriguez har også mer å vinne på denne kampen. Han er ung og sulten, og trenger faktisk å møte tøff motstand. Motstanden han har møtt så langt har ikke vært i top10 klassen. Man kan likevel diskutere om BJ Penn er tøff motstand etter så mange år vekke fra UFC sirkuset. Men det er som man sier, en gammel sirkushest glemmer ikke sine kunstner.

Så hvordan vil kampen utspille seg? For å være helt ærlig er det nesten umulig å vite. Rodriguez er kjent for mange akrobatiske forsøk i ringen, men disse kommer som regel etter hvert som han blir varm. Mye av det han gjør sånn som merkelige spark hvor han stuper ned på en liggende motstander kan slå begge veier. Spesielt mot en veteran som BJ. Jeg tror likevel at Rodriguez velger en mer avslappet og balansert gameplan denne gangen. Han har ikke råd til å satse for mye. Godt mulig dette kommer til å skje i løpet av 3-4-5 runde uansett. Det er tross alt Rodriguez vi snakker om. BJ har absolutt verktøyene til å slå Rodriguez, men jeg tror rett og slett verktøyet er for gammelt og slitt i forhold til den nye generasjonen fightere. Til tross for at jeg spår en seier til Rodriguez skal man ikke glemme at BJ Penn er legende med stor L! Det at han har trent med Greg Jackson i det siste kan kanskje være det lille joker-kortet han trengte.


Recent Posts
bottom of page