top of page

Emil Meeks neste motstander


Etter seieren mot kanadiske Jordan Mein var Emil Weber "Valhalla" Meek tidlig ute å påberopte seg enten Sage Northcutt eller Mickey Gall som enste motstander. Men hvem av dem bør Meek egentlig ønske seg? Er UFC villig til å la han møte noen av dem?

La oss først ta for oss Mckey Gall som jeg mener er det dummeste valget av de to. Mickey Gall er på vei oppover og er ekstremt motivert. Han har nettopp slått UFC sin egen hypeman. Han har bedre stående teknikk (ikke veldig mye bedre, men litt bedre) enn hva Emil Meek har på nåværende tidspunkt. Grapplingen til Meek har vi ikke sett så mye til på høyere nivå. Grapplingen Meek viste mot Mein var helt ok, men var kun helt basic. Han lå på topp store deler av tiden, men avanserte ikke til noen forsøk på submission. På dette området tror jeg Mickey Gall vil være overlegen. Han har drevet med bryting tidligere og har vunnet alle sine proffe MMA kamper med rear-naked choke.

Den andre motstanderen Meek har ropt ut er "super" Sage Northcutt. Om han er så veldig super kan man diskutere. Det var en voldsom hype rundt denne unge herremannen i det han ble bragt inn i UFC, men har langt i fra overbevist noen. Han har tapt 2 av sine siste 3 UFC kamper, begge tap på submissions. En veldig slapp arm triangle choke, og en dårlig forsvart rare naked choke mot nettopp Mickey Gall. Er det et område Meek har sjans på så er det på bakken. Nå har vi som sagt sett lite til Meek sin grappling på nevneverdig høyt nivå, men jeg har sett nok til Northcutt sitt nivå på bakken til å håpe på at Meek kan trene seg opp og slå han på submission.

Så hvem av disse motstanderne er UFC villig til å la Meek møte? Helt ærlig skal han ha mye flaks om han får lov til å møte noen av dem, men flaks når det kommer til matchup er jo noe Meek har hatt nok av i det siste, så man veit aldri. Når alt kommer til alt tror jeg Northcutt er den mest sannsynelige muligheten. Northcutt har tapt to kamper, noe UFC ikke er veldig fornøyd med. Han har fått mye gratis hype av UFC, og det er ikke gøy når stjerneskuddet ikke leverer. Hverken for stjerneskuddet eller UFC. Det er derfor viktig at han ikke blir slått en tredje gang nå. Da kan mye tyde på at det blir en lang vei til toppen. Da vil Meek være en god mostander å prøve seg på. Meek har ikke fått noe stort navn i UFC enda, og ses ikke på som en stor trussel for Northcutt. Stående skal Northcutt være overlegen mot Meek, men alt kan skje i løpet av 15min i buret. Denne matchupen er noe både Meek og Northcutt burde være fornøyd med. Meek har ingen ting å tape, og Northcutt er i en dårlig flow for tiden. På bakken kan Meek ha gode muligheter om han jobber hardt i forkant.


Recent Posts
bottom of page