top of page

Har UFC egentlig noe å by på i 2017?


Hva skjer videre med UFC i 2017? Mange av de største profilene står nå på vent. McGregor sier han skal ta pause. Jones er vel helt ute av alt som heter UFC snart. Cormier sine kamper blir jo avlyst 50% av tiden. Rousey har nok hatt sin siste kamp i buret. Cruz tar kanskje en lengre pause. I heavyweight vektklassen er det et kaos uten like. Kamper blir avlyst, fightere godtar ikke motstandere (Werdum) osv osv. Så hva er det egentlig å se frem til i 2017? En gjeng gamle veteraner vender kanskje tilbake. BJ Penn er allerede på neste UFC kort, det er snakk om GSP kanskje skal komme tilbake til UFC, men er ikke enige om kontrakt. Hva er det egentlig å glede seg til?

Skal jeg være helt ærlig er jeg egentlig ikke helt sikker. Fightere virker å bli mer og mer bortkjemte, og nekter motandere som dem ikke ønsker seg. Alle krever høyere og høyere lønn for hver kamp. Kanskje er det den ene nedsiden men Conor sin berømthet. Alle vil tjene like mye som han nå, men er ikke i nærheten på å by på det samme showet. Woodly sliter med å få folk til å like han enda han er champion, Bisping er champion i middleweight klassen. Michal Bisping! Tenk deg det. En vektklasse hvor Anderson Silva var konge over i en evighet. Alt har falt sammen i den vektklassen. Rockhold dummet seg ut, Weidman har hatt maks uflaks, og resten av divisjonen er vel bare et spørsmålstegn på hva som skjer videre. Forhåpentligvis skjer det noen spennende kamper med Weidman eller Rockhold snart som kan sprite opp litt.

Når det kommer til super hypen Sage Northcut har det toget også gått for lengst. Etter å ha tapt de to siste kampene sine på noen meget slappe submissions ser ikke fremtiden like spennende ut for han lenger heller. Kanskje er Emil Meek faktisk så heldig å får han som motstander i sin neste kamp? Vi får bare håpe UFC ikke klamrer seg for mye rundt CM Punk, for hele den situasjonen er bare latterlig.

Når jeg ser på UFC eventene som er satt opp så langt er jeg ikke overbevist over noen ting enda. Det er faktisk ingen av kortene jeg gleder spesielt mye til bortsett fra Junior Dos Santos mot Stefan Struve. Dette mest fordi JSD er en av mine favorittfightere. Overeem mot Hunt er også satt opp i Mars. Noe som var ganske overraskende for min del etter som Hunt virker rimelig lei etter kampen mot Brock Lesnar. Han sa noen meget negative ting om UFC som jeg ikke hadde regnet med falt på god jord med Dana White, men det ser ut som det tydligvis har blitt ordnet opp i.

Så hva er det egentlig å se frem til i 2017? Kortene som er satt opp frem til Mars er ikke noe å hoppe i taket av. Kanskje har jeg blitt litt for bortkjemt i det siste? For jammen har UFC imponert det siste halvåret. Jeg har også blitt overrasket rimelig mange ganger før av fightere jeg ikke har hatt stor tro på, så man veit aldri. Kanskje blir det noen gode kort likevel. Godt nyttår!


Recent Posts
bottom of page