top of page

Tidenes flaueste tittelkamp!


Jeg hadde egentlig planer om å gå til sengs etter UFC 207 på grunn av nyttårsfeiring dagen derpå, men jeg måtte bare hive meg på tastaturet å skrive dette!

Fy faen så flau har jeg aldri vært på vegne av en UFC fighter før! Jeg satt med spente øyne for å analysere hver eneste bevegelse Ronda gjorde, og det tok ikke mange sekunder før jeg tenkte "Nei Nei Nei!". Hva i all verden har denne dama trent på det siste året? Hvertfall ikke boksingen sin! Eller, godt mulig hun har trent på det, men det er klinkende klart at hun ikke har trent riktig eller blitt riktig trent.

Det var mye blest rundt striking treneren hennes Edmond før denne kampen, og jammen var det en god grunn for det! Jeg har selv alltid vært veldig skeptisk til han helt fra han tok over som headcoach for Ronda. Det viste seg i dag at den skepsismen ble verifisert på høyeste plan.

Jeg må bare si det igjen! Jeg er rett og slett flau på Ronda sine vegne. Bare de 20 første sekdundene av kampen viste henne total fravær i alt som het god striking! Ingen ting fungerte, absolutt ingen ting! Det så helt ærlig ut værre en Holly Holm kampen teknisk, og det skal godt gjøres! Det tok bare en liten jab fra Nunes før man så utrykket til Ronda. Det var et utrykk som sa "her vil jeg ikke være". Av kun en liten jab? Oida tenkte jeg og resten utspilte seg selv i løpet av bare noen sekunder. Etter et par slag til fra Nunes rygget Ronda mot veggen og resignerte totalt. Hun hadde ikke lyst til å være i det buret lenger i det hele tatt! Og det etter under 1 min. Herregud så flaut tenkte jeg. Hva er grunnen til at strikingen hennes var så forferdelig dårlig? Jo svaret er enkelt:

Som jeg skrev i analysen av Nunes vs Ronda før kampen så var hvor mye Ronda har utviklet seg i striking nøkkelen til denne kampen. Jammen hadde jeg helt rett. Den har ikke utviklet seg i det hele tatt. Det er rett og slett pinlig. Dette kan skyldes mye på striking coachen hennes Edmond. Hva i all verden har den mannen fått betalt for det siste året? Hva var i det hele tatt gameplanen før kamp? Det kom sannelig ikke frem i løpet av den korte kampen i alle fall. Det virket som to forskjellige verdenes plutselig møttes og kollapset helt. Før kamp så hun meget fokusert ut, men da kampen startet så hun ut som et forvirret esel som ikke visste hvorfor hun hadde blitt plassert i det buret i det hele tatt. Det at hele verden hennes raste sammen kun etter en enkel jab fra mesteren får meg til å undre hva dem egentlig har drevet med på treningssenteret. Har hun ikke sparret mot boksere i det hele tatt? Ikke hadde Rousey noen hodebevegelse eller "level change" i det hele tatt. Det så rett og slett ut som hun ikke hadde brukt et eneste minutt på striking i gymmen. Noe treneren hennes sa før kamp at dem har brukt mye tid på. Det virker som Edmond hverken klarer å trene Ronda riktig, eller sette opp en gameplan riktig. Det ble tydeligvis ikke tatt lærdom av Holly Holm kampen i det hele tatt. Jeg kunne ikke la være å tenke tanken som muligens gikk igjennom hodet til Ronda i det kampen ble stoppet. "Hvorfor hørte jeg ikke på alle andre og byttet til en skikkelig striking coach".

Takk for alt Ronda!


Recent Posts
bottom of page