top of page

UFC analyse: Rousey VS Nunes! (Dronningen er tilbake)

Den lenge etterlengtede UFC dronningen er tilbake! Etter mange år med total dominans i kvinneklassen er Ronda Rousey endelig tilbake! Og jammen skal hun klare å få tilbake tittelen som hun brutalt ble tatt fra av Holly Holm. Det vil hun klare lett dersom hun gjør det hun burde gjøre, nettopp å ta Nunes ned på bakken

Hvorfor? Jo svaret er enkelt. Ronda er ikke god stående. Bokseteknikken hennes er ingen ting å skryte av til tross for at hun hevder dette selv. De siste årene har hun trent MYE boksing fordi hun selv mener hun kan bli like god stående som på bakken. Vel, det kan kanskje være sant, men ikke dersom hun fortsette i det sporet hun er i nå.

Hvilket spor?

Jo sporet som treneren hennes Edmond Taverdyan fører henne i. Ronda sin mor gikk ut noen år tilbake å sa at Edmond vant det nasjonale lotteriet da Ronda kom valsenes inn på treningssenteret for å skaffe seg en ny boxing coach, og jammen var det sant! Edmond har nå trent Ronda i mange år, og for å være helt ærlig så er boksingen hennes skuffende i forhold til mengden trening hun har lagt inn. Kanskje har den blitt bedre det siste året, men det er vanskelig å vite når man ikke har sett henne i stående kamp siden hun møtte sin overmann,,,,ehh, overdame Holly Holm. En som virkelig kan bokse. Men kanskje er det ikke Edmond sin svake evne til å forbedre Ronda sin boksing som skuffer mest. Det er nemlig ringside coaching. Denne er nemlig helt forferdelig!

Og hva mener jeg med det? Jo bare se på Ronda sine siste kamper. Tilbakemeldingene hun har fått mellom rundene har rett og slett vært ute av vår planet. Ta for eksempel kampen mot Holly Holm hvor hun ble totalt ydmyket i første runde. Det så ut som en proffbokser som bokset mot en som aldri hadde hatt på seg et par boksehansker før. Det er ikke så ofte du ser en missmatch mellom to utøver, og aldri har jeg sett det på et så høyt nivå! Alt var total motsening. Fotarbeidet til Holly var eksepsjonelt, mens Ronda sitt så ut som en fyllik på vei hjem fra byen. Holm sin bruk av jab for å holde riktig avstand var perfekt og virkelig lørdagskos for en som er interessert i god teknisk utfølelse. Etter hvert som runden gikk fikk Ronda mer eller mindre panikk og prøvde på noen halvhjertet takedowns eller en eller annen form for boksing for å komme nærmere Holly. Det ble brutalt møtt med en høyre eller venstre hook. Det var som å se verdens beste bokser mot en nybegynner.

Så var endelig runden over for Ronda sin store lettelse. Tid for å gå til hjørnet sitt for å få instrukser av sine trenere om hva man skal gjøre annerledes i runde to, fordi noe annerledes var noe som virkelig trengtes! Men NEI! Hva sier Edmond til Ronda i pausen? "forsett med det du gjorde i første runde". HÆ? Sa han virkelig det? Jeg trodde virkelig jeg hørte feil, men ja, det var faktisk det han sa. Vi vet alle hvordan runde to gikk. Total ydmykelse med en brutal knockout som går inn i UFC historien til evig tid!

Når alt kommer til alt tror jeg denne kampen kan gå i alle mulige retninger. Det kan bli en rask kamp, eller det kan bli en lang kamp hvor begge fightere ikke er villige til å ta sjanser. Det blir spennende å se hvordan Ronda åpner denne kampen, både med tanke på hva som er taktikken hennes angående stående vs bakke, men også når det kommer til hvor agressiv hun skal være. Det er ingen tvil om at det er hun som har mest å tape på denne kampen.

Når sant skal sies er Nunes en ydmyk og jordnær fighter som på mange måter har fortjent å holde beltet. Jeg hadde selv gleden av å ta en kjapp prat med henne under UFC 205 i New York, og damen bryr seg virkelig om fansen sin. Hun stiller opp på fan aktiviteter enda hun ikke en gang skal fighte i samme event. For en som alltid har hatt sansen for Ronda klarer jeg dessverre ikke annet enn å håpe på en Ronda seier på lørdag!

Så mitt tips til Ronda er å holde det på bakken! På den måten vet ikke treneren hennes Edmond hva som skjer og hva som skal rettes på. På bakken er Ronda best i verden, og der kan hun spilles sitt eget spill. Det er bare synd hun ikke får opp øynene og finner seg en annen trener en Edmond, for det han presterer som trener er rett og slett ikke bra. Lykke til Ronda!


Recent Posts
bottom of page