top of page

Emil Meek, sin egen hypes herre

At Emil Meek sin karriere har eksplodert i det siste er det ingen tvil om. Etter å ha stått ganske så lenge på stedet hvil var 2016 et ekstremt år for den godt trente nordmannen. Men godt trent er vel der hans ferdigheter også stopper

Du skal lete lenge etter å finne en som er bedre fysisk trent og topatlet en den trønderfødte nordmannen. Men det er så si det som er imponerende med han, ikke så mye annet.

For en person som har drevet så lenge med MMA som han, har han virkerlig kommet til et punkt hvor han faktisk ikke blir stort bedre ferdighetsmessig, og det er skremmende å se. Hva mener jeg med dette? Jo nettopp at ferdighetene hans utvikler seg omtrent ikke (hvertfall ikke stående). Jeg husker jeg så Emil Meek kamper for flere år siden, og var like teknisk "god"/dårlig da som det han er nå stående. Hvorfor det? Han har jo trent MMA jevnlig og man skulle tro den stående prestasjonen burde løfte seg et lite hakk på den tiden, men helt ærlig er jeg ikke imponert over nordamennen så langt. Hvorfor kommer jeg inn på senere.

Det er få som er like flink som nordmannen til å promotere seg selv. Når det kommer til det utenfor buret er han høyt intellegent. Han gjør alt han kan for å komme i media, og han sier kanskje til og med ting han egentlig ikke mener for å få mer PR. Er dette en riktig måte å promotere seg selv? Ja absolutt mener jeg. Det er han et levende bevis for. Han valgte selv å ta en kamp mot Rousimar Palhares som han selv visste ville få store konsekvenser dermed han skulle vinne. Noe han også gjorde. Skulle han dermed tape ville ikke hverdagen hans bitt forandret mye, han ville stått på stedet hvil i MMA-verden som han allerede hadde gjort en god stund før kampen i Italia. MEN det er her Meek skinner på sitt beste. Han er klok når det kommer til å se muligheter til å stige i rang. Kanskje litt flaks med timing vil noen også si. Til tross for at Meek slo Palhares er det kanskje rettferdig å si at Palhares ikke hadde noen god dag den kvelden i Italia. Takedownen hans var halvhjertet, og Emil var kjapp med å forsvare seg selv. Etter noen kjappe albuer fra Meek stoppet dommeren kampen, noe som for meg ikke var en overbevisende knockout, men fortsatt en knockout. Gameplanen til Palhares var så forutsigbar som den absolutt kunne være, og jeg hadde forventet at Meek skulle klare å forsvare takedown forsøkene til Palhares uansett.

Og om man skulle si at Meek hadde hellet med seg i Palhares kampen, så skal man jaggu dobble denne da han hadde sin første UFC kamp. Både motstander og selve hovedkort-situasjonen. (fordi Meek skulle egentlig gå prelims, men ble skjøvet oppover da hovedkampen ble avlyst). Ikke misforstå min kritikk mot Meek. Han tar sin sport meget seriøst, og har gode forberedelser til sine kamper, eller hvertfall Palhares kampen. Fordi forberedelsene til Mein kampen i UFC var ingen stor skryt i mine øyne. Meek gikk på forhånd ut og sa at han skulle gi alt fra start og prøve på en tidlig finish. Det i seg selv høres fornuftig ut når man skal møte en UFC veteran som har vært med i gamet en stund. Første runde gikk helt greit for Meek, og det var mye veksling frem og tilbake mellom Mein og Meek. Det var her vi igjen fikk se den meget slappe striking teknikken til Meek, men hvor iver og pågangsmot veide opp for sleivete hooker, og en jab som ikke var til stede. For fy faen hvor god vilje og fightingspirit Meek har så lenge han ikke får seg noen solide i fleisen! Men hva var egentlig planen til Meek om det ikke gikk hans vei i første runde? Vel, det spiller egentlig ingen rolle. Fordi Mein var ikke til stede i det hele tatt.

Før kampen gikk UFC veteranen ut og sa at planen hans var å gi full pupp i første runde. Allerede her begynte jeg å skjønne at Mein ikke var i form til denne kampen. Hvorfor skulle taktikken hans være å gi alt i første runde når han har langt mer UFC erfaring en Meek. Meek var også ganske tydlig på at han skulle gå hard ut fra start kamp, så denne taktikken stemte ikke for meg. Jeg tenkte det kanskje var et forsøk på å villede Meek litt på Mein sin gameplan, men det var det til mitt store sjokk ikke. Fordi Mein gikk nemlig ut 110% i første runde, noe som var ganske overraskende. En som er så erfaren som Mein ville nok ha det store overtaket i de senere rundene tenkte nå jeg. Der tenkte jeg helt feil! Mein var nemlig langt fra hverken tent eller motivert for denne kampen. Etter flere år pause skulle denne kampen være en slags comeback feiring. Noe den absolutt ikke var. Etter å ha gitt full pupp i den første runde virket det som motivasjonen hans ble totalt borte i runde to. Han ga null innsats stående, og når Meek havnet på toppen på bakken gjorde han null og niks for å komme seg opp igjen. Det så rett og slett ut som Mein hadde gitt opp halveis i kampen, og at han ikke lenger hadde lyst til å gjøre comeback i MMA-buret likevel. Trenerne hans var nøyaktig like entusiastiske som han, dem sa ikke er pip. Dem hadde så si like lyst til å være cageside som Mein hadde lyst til å være i cagen. Det ble dermed en meget enkel oppfølgelse for Meek i tredje runde hvor det så ut som Mein hadde resignert totalt. Meek lå på top store deler av runden på bakken. Til tross for at Mein lignet på en halvdød fisk som hadde strandet klarte ikke Meek å gjøre store ting på bakken heller, men nok til å ha topposisjon og vinde kampen på poeng.

Jeg skal gi all respekt for Meek for å vinne en UFC kamp, det er ikke bare bare. Men når sant skal sies er jeg lite imponert over selve kampen og teknikken som Meek innehar i MMA-buret. Jeg skal derfor bevege meg inn på et felt jeg kommer til å få mye kritikk for, men som dessverre er sant. Meek, finn deg nye trenere! Jepp dere hørte riktig. Til tross for at gutta på Frontline Academy har gjort en fenomenal jobb både for Meek og norsk MMA generelt er det ingen tvil om at Meek står nå på stedet hvil. Jeg deler filosofien til Conor McGregor som sier at man skal stå ved sin trener livet ut, men det er dersom din trener er av internasjonalt nivå. Det er dessverre ikke gutta fra Frontline. (Får håpe jeg ikke får hele gjengen på døra nå).

For hvis Meek skal opp et nivå på sine tekniske ferdigheter, (og opp et nivå må han absolutt hvis han skal nå lenger), så må han også bytte trenere/team. Alt Meek har bygd opp mot Vallhalla Army og de greiene der er vel så bra for PR, men det er her Meek også er best. Skape hype og PR, men det toget har stoppet på stasjonen nå. Det er viktig at det kommer et nytt tog inn på perrongen, og det er toget med ferdigheter. Sammen kan dem kjøre side om side (PR og ferdigheter-toget) til nye høyder.

Så i bunn og grunn har jeg ikke blitt bitt like mye av denne Meek basillen som mange andre norske MMA fans har. Jeg støtter absolutt det å ha en norsk utøver i UFC, og at Meek er en kul profil som har potensiale er godt mulig. Selv synes jeg ikke han er så god som folk skal ha det til, og dette må han snart begynne å forstå, for snart kommer han til å møte reel og motivert motstand som trenger å vinne over han. Da smeller det hardt og fort!


Recent Posts
bottom of page