top of page

UFC driter i Europa?

At MMA er en voksende sport (ja faktisk verdens raskest voksende sport) er det liten tvil om. MMA har tatt helt av i USA og den største av dem alle UFC regjerer på tronen både når det kommer til kvalitet på fightere, men også kvalitet i innhold. I hvertfall i USA.

UFC har i det siste kommet i flere tv-formater. Før var det vanlig at "ultimate fighting championship" som det heter ble bestilt på PPV. UFC var derfor avhengig av å lage gode fightcards som folk faktisk ville kjøpe for å se på. Senere ble det gjort TV-avtaler med kanaler som Fox. Det er her den store forskjellen har delt UFC stevner og gjort det om til to forskjellige verdener. Etter som Fox er en reklamefinansiert tv-kanal betaler ikke seerne i USA for PPV (Pay Per View) og UFC er ikke derfor like avhengig av hvor mange som ser på. Det ble derfor er raskt skille mellom vanlige UFC-event som UFC 100, 101 osv, mens den andre formen for event ble kalt UFC on Fox.

Det ble deretter bygd videre på konseptet UFC fight night. (bunnen av bøtta) som jeg kaller det. Dette er garantert det minst spennende eventet UFC har å komme med. Det skal sier at det har tatt seg opp i nyere tid, men her er det fortsatt mye å gå på. UFC fight night har som regel en hovedfight som er nok så kjente fightere, men resten av fightcardet er omtrent som å se en prelim. Dette er skuffende av UFC, og det har derfor blitt slikt at de gode UFC stevnene som UFC 205,206,207 osv blir det som er verdt å følge med på til slutt. Det skal absolutt sies at er man i UFC er man en god fighter, og det er mange spennende fightere som er med på UFC Fox og UFC Fight Night. Men nok om det!

Poenget mitt er nettopp som overskriften sier. Driter UFC i Europa? For vi må være helt ærlige her nå, det UFC sender av fightere over til kampene som går i Europa er ikke mye å skryte av. Det er nesten alltid navn som er under top10 ranked i sin vektklasse, og det er fightere som ikke er særlig spennende å se på... For all del, jeg har blitt meget overasket over fightere jeg ikke hadde mye til overs for eller viste lite om, som plutselig dukker opp og leverer en kjempespennende kamp. Dette er likevel noe som skjer sjeldent. Alt for mange ganger har jeg sittet våken for å se på UFC Polen, UFC England, UFC Sverige eller hvor det enn har måtte vært, og bare vært halveis fornøyd med hovedkampen. Ikke fordi hovedkampen er dårlig, men fordi jeg må igjennom all "UFC tryouten" først. Jeg har til og med vært på stevner som UFC London og nærmest sovnet i stolen fordi både fightene og entusiasmen rundt arrangementet har vært langt under forventing. (skal det sies at øl også gjør det søvning).

Hvorfor må dere sende hele tryout-gjengen over til Europa UFC? Det er store markeder i Europa, særlig i land som England, Sverige og Polen hvor MMA-entusiasmen er stor. Kanskje endrer Conor McGregor den trenden snart også og får noen store navn over hit. Da kan vi kanskje håpe på et helt UFC kort som er verdt å bruke penger og tid på å se!


Recent Posts
bottom of page